Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Tengerentúli nyaralás biztonságban – avagy mi a legjobb utasbiztosítás USA-ba?

Utasbiztosítás amerikába

Közeleg az idei év nyaralási időszaka, amit már annyira várunk! (Gondolom, ezzel mindannyian így vagyunk.)
Az is igaz, hogy ma már az év minden időszakában utazhatunk télen a nyárba, vagy akár a legmelegebb évszakban is síelhetünk a magasan fekvő gleccsereken.
Megkönnyíti az utazásainkat, hogy már Budapestről több járattal is eljuthatunk –átszállás nélkül – Észak-Amerikába vagy akár Ázsiába. Nagyon közkedveltek a közvetlen USA-ba és Kanadába tartó járatok. Nem is csoda, hisz alig szűk 10 óra alatt eljuthatunk Torontóba a csodaszép Niagarához, vagy akár az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városába, New Yorkba is.

Utasbiztosítás amerikába

Az utazás megszervezésének szerves része az USA ESTA vízum, biztosítás és egyéb – az utazás komfortját jelentősen befolyásoló –tényezők. Egy tengerentúli repülésnél fontos tényező lehet a jó hely kiválasztása a repülőn, hidratálás, kényelmes és réteges öltözködés – beleértve a gumírozás nélküli zoknit is -, továbbá egy zárt kis táska is hasznos lehet a kiemelt értékeknek –pénz, útlevél, telefon stb. – számára. Legalább ilyen fontos egy komplett biztosítás is – akár 3 hónapra – az USA-ba.

Utasbiztosítás USA:

Tengerentúli utazásnál különösen fontos a megfelelő utasbiztosítás, mert ha az USA-ban történik önnel valami, akkor biztosítás híján, az ellátás teljes költségét ÖNNEK kell fizetni, ami akár több ezer dollár is lehet. Megéri kockáztatni?

Mi a teendő, ha egészségügyi probléma adódik? És poggyászkár esetén: törés, elvesztés?

Baleset vagy egészségügyi probléma esetén a nap bármely szakaszán elérhető – magyar nyelven is beszélő – telefonos assistance kollégákat kell hívni, akik mindenben a segítségünkre fognak lenni. Távolról is fogják a kezünket, illetve mindent elkövetnek, hogy a legjobb kórházi és orvosi ellátásban legyen részünk. Gyakran az adott orvosi szolgáltatást ki sem kell fizetnünk, hisz közvetlenül rendezi a biztosító. Amennyiben sürgősségi, vagy kórházi ellátásra szorulunk, mindenképpen el kell kérni a zárójelentést illetve a szakvéleményeket.
Az assistance elérhetősége az utasbiztosítási kötvényen található illetve az utasbiztosító honlapján is fel van tűntetve.

Poggyászkár esetén az elsődleges feladat, hogy a feladáskor kapott címkét (taget) jól őrizzük meg. Minden esetben erre szükségünk lesz. Szintén fontos, hogy bármilyen káresemény következik be, akkor rögtön a repülőtéren jegyzőkönyveztessük. Esetleges lopás és rablás esetén az illetékes rendőrségnél vagy más hatóságnál tudjuk bejelenteni. Ilyen esetben is hívhatjuk az utasbiztosítás assistance számát, akik tolmácsolásban is a segítségünkre lehetnek.

Mi a teendő, ha járatkésés, járattörlés vagy akár túlfoglalás miatti visszautasítják a beszállást?

Gyakran előfordul, hogy olyan események következnek be, amelyek jelentősen befolyásolják a megtervezett utunkat. Ilyenek lehetnek:

 • járatkésés: legalább 180 percnél többet késik a repülőjáratunk
 • járattörlés: törölték a repülőjáratunkat és az utazásunkat megelőző 14 napon belül nem értesített a légitársaság
 • visszautasított beszállás: a beszállásunkat visszautasították és erről jegyzőkönyv is készült pl. túlfoglalás

Ilyen esetekben is az utasbiztosítási szerződés  is segítséget nyújt. A 261/2004/EK rendelet alapján az utas a légitársaságtól – akár 600 EUR összegű kártalanításra lehet jogosult a fenti esetekben. Érdemes erről tudni.

Mielőtt az gondolhatnánk, hogy a légitársaságok fenti összegeket automatikusan fizetik ki, akkor sajnos tévednénk. Külön igényt kell benyújtanunk. Azonban abban az esetben, ha elfogadunk segítséget, akkor a Flight Refund Kft. partnerünk a segítségünkre tud lenni.

A legjobb utasbiztosítás USA-ba nemcsak az árazáson múlik. Köztudott, hogy a biztosítás Amerikába utazóknak létfontosságú. Az egészségügyi biztosítás az USA-ban olyan, mint egy kulacsnyi hűsítő víz a sivatagban, szó szerint életet menthet. Ugyanis a külföldi utazásunk során bármikor szükségük lehet segítségre, egy váratlan sérülés, betegség miatt. Továbbá egy jó utasbiztosítás olyan esetben is jól jöhet, ha ellopják a poggyászt – biztosítás laptop USA kiterjesztéssel –  vagy lerobban az autó – bérelt autó biztosítás USA casco kiegészítéssel.

Szeretnél online utasbiztosítást kötni?

Egészségbiztosítás és utasbiztosítás Amerikába utazók részére: Hívj bennünket vagy kattints az utasbiztosítási kalkulátorunk .eléréséhez.

Miben tud segíteni az útlemondási biztosítás – más megfogalmazásban: sztornó biztosítás?

Soha nem jön jókor egy betegség vagy baleset, azonban utazás előtt ez valahogy mégis a legrosszabb. Ilyen esetben az útlemondási biztosítás megtéríti – a közvetlen családban történt pl. betegség, baleset, halál esetén – az utazási költségeket, de még az utazási iroda által felszámított lemondási költségeket is.
Ezen felül egy ilyen eset akkor is kellemtelen lehet, ha már elutaztunk és akkor kapjuk a rossz hírt. Ebben az esetben a fel nem használt utazási napokra vonatkozó foglalási díjakat – időarányosan – megtéríti a sztornó biztosítás.

Egészségbiztosítás kötése USA-ba való utazáskor, megtörtént eset:

Egy fiatal ügyfél vakbélgyulladás miatt kórházba került és két napig volt a sürgősségin. Az egész kezelés 55.000 USD-ba került, mai árfolyamon kb. 16.000.000 Ft. Mindez egy átlagos kórházban történt, magánszoba és egyéb hotelszolgáltatás nélkül. Csak az ellátás, az infúzió és a laborvizsgálat került ennyibe. Csak egy pár fontosabb részlet:

 • műtét utáni megfigyelési szoba (itt két órát feküdt): kb. 2.000.000 Ft
 • CT vizsgálat: újabb 2.000.000 Ft
 • gyógyszerek: kb. 700.000 Ft
 • infúzió: kb. 500.000 Ft

Bármikor előfordulhat egy váratlan eset, és az ilyen események akár sok milliókba is kerülhetnek, amik bosszúságot okoznak, ezek pedig tönkretehetik az egész utazást. Egy kedvezményes utasbiztosítással mindezt könnyedén szebbé tehetjük.

Amerikai utasbiztosítás

Az USA utasbiztosítás nem csak akkor jöhet szóba, ha egyénileg vagy családosan utazunk. Lehetelőségünk adódik:

 • csoportos utasbiztosításra
 • diákok biztosítása USA vagy Európa területére
 • szakmai gyakorlatra kötött utasbiztosítása
 • vállalati utasbiztosításra
 • sportolói utasbiztosításra
 • hegymászók utasbiztosítására
 • síelők, téli sport szerelmeseinek utasbiztosítás ára
 • golfozók utasbiztosítása

Legjobb utasbiztosítás az USA-ba

Utazzon velünk biztonságban, mi erre szerződtünk.

Segtünk önnek eligazodni a teljes usa biztosítás kötésében, segítünk akkor is, ha gyerekének szeretne tanulóbiztosítást kötni.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

 

Az alábbiak is érdekesek lehetnek önnek:

Kapcsolódó cikkek