Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Téli- vagy a nyári-sportok veszélyesebbek?

Miért is fontos az extrém sport biztosítás?

A végre beköszöntő síszezon sokakat megihlet, azonban érdemes még utazás előtt átgondolni, hogy hova milyen céllal utazik. Addig amíg a nyári extrém sportok esetében – hegymászás, vadvízi evezés, búvárkodás,stb. – sokkal megfontoltabban és tudatosabban vállalunk kockázatot, addig a téli sportok esetében – síelés, snowboardozás, stb. – többnyire a fókusz a jó pályák kiválasztására helyeződik és alig várják, hogy a hófödte havasok lejtőin csúszhassanak. Érdemes viszont indulás előtt bebiztosítani magunkat a bajok ellen. Egyes becslések szerint mindössze minden ötödik magyar síelőnek van biztosítása, holott a védelem nemcsak testileg, de anyagilag is komoly szempont.

skiA sívakáció legfontosabb része az, hogy felkészüljünk a váratlan helyzetekre. Érdemes tehát indulás előtt röviden átgondolni, mi történik, ha elvész a csomagunk vagy eltűnnek léceink, hogyan kerüljük el a baleseteket és milyen alapvető elsősegély-felszerelés legyen nálunk, hogy mit teszünk, ha mégis valami történik, kit hívjunk, kire számíthatunk, ha valami gond van. Persze nagy valószínűséggel semmi nem fog történni, de jobb, ha az ember úgy indul neki, hogy fel van készülve ezekre az esetekre, akkor nem érhetik meglepetések.

Az utasbiztosítás speciális szolgáltatásai:

• Kimondottan téli sportoláshoz: síelésre, snowboardozásra, szánkózásra, korcsolyázásra, motoros szánkózásra, hóraftingra
• Téli sporteszköz-fedezet pl. sí- és snowboard felszerelésre, korcsolyára, szánkóra
• Megemelt felelősségbiztosítás limitek
• Síbérlet visszatérítése a biztosított balesete vagy kórházi tartózkodással járó betegsége esetén
• A mentőhelikopteres mentés költségeit is fedezi
• Teljes körű baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás

Szakértőként segítünk a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásában!

Kapcsolódó cikkek