Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

KATA nyugdíj kalkulátor – mennyi lesz valójában

KATA nyugdíjkalkulátor

A KATA bevezetésének évétől kezdve 2013-tól slágertéma a főállásban, vagy mellékállásban vállalkozók körében a KATA adózási forma. Röviden összefoglalva a KATA-s vállalkozó minden hónapban az 50 ezer Ft-os utaláson kívül nem kell más adónemet fizessen – bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Az egyéni vállalkozók körében nagy népszerűségnek örvend ez az adózási forma, mely egyúttal segítség is a kisvállalkozásukat elindítani készülők számára.

Mire jogosít a KATA?

A KATA vállalkozó ugyanúgy jogosult a teljes értékű egészségügyi ellátásra, mint bármely más jövedelemforrás esetén, illetve nyugdíjalapjába is beszámít a befizetett átalány adó. Azonban a szolgálati idő és a nyugdíjjárulék egyre inkább foglalkoztatja azokat, akik az egyéni vállalkozó tevékenységből mennének nyugdíjba.

KATA szolgálati idő

KATA nyugdíj kalkulátor

KATA nyugdíj kalkulátor

A Katás adózással töltött szolgálati évek nem teljes értékűen számítanak bele a nyugdíjjogosultság elérésébe. Ez konkrét számokban azt jelenti, hogy 1 teljes év a KATA vállalkozó számára a nyugdíjszámításnál csak 0,61 évnek számít a szolgálati idő tekintetében.

KATA nyugdíj számítása

Jövedelem oldalról nézve magyarázatot kapunk a szolgálati idő csökkenésére, hiszen az 50 ezer Ft adó befizetésével számított nyugdíjalap összegét, akkor megkapjuk, hogy az bruttó 98 100 Ft, a minimálbér pedig 2020-ban 161 000 Ft.

Nyugdíjkalkulátorunkkal Ön is kiszámíthatja mennyit érdemes félretennie, hogy idős korában akkora nyugdíjat kapjon, amiből fedezni tudja majdani kiadásait:

Az éves díj

A lejáratkor fizetendő díj:
Ha többet szeretnél megtudni erről az ajánlatról, akkor töltsd ki a lenti űrlapot és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

 

Ne halogassa a döntést, inkább kérjen időpontot most, egy biztonságos, online konzultációra!

Ne feledje: Az Ön döntése most az egész családjára hatással van!

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekelhetik:

Kapcsolódó cikkek