Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

nyugdíjbiztosítás

nyugdíjbiztosítás felelősséggel

Nyugdíjbiztosítás

„Ej, ráérünk arra még!”

/Pató Pál Úr/

 

Ismerős Önnek az idézet?

 

Petőfi Sándor már 1847-ben célozgatott versében a magyarok rossz szokására: a halogatásra! Manapság az figyelhető meg, hogy az embereknek minden fontosabb, mint saját maguk, saját egészségük és saját sorsuk. Halogatják a jövőjük bebiztosítását. Pedig a jövőnk egyre fogy, nincs idő halogatni!

Ön hallott már olyan mondatot, ami így kezdődik:

„Majd, ha nyugdíjas leszek …”

 

Igaz, még messze van, de ábrándozzunk el egy kicsit azon, amikor megkezdjük nyugodt, gondtalan életünket: végre lesz időnk annyi filmet nézni, amennyit csak szeretnénk, lesz időnk érdekesebbnél érdekesebb könyveket kiolvasni, lesz időnk elutazni oda, ahova mindig is szerettünk volna, hódolatunk kedvenc hobbinknak, lesz elég időnk a szeretteinkre…

Tehát annyi szabadidőnk lesz, amennyire mindig vágytunk, de vajon lesz elegendő pénzünk ahhoz, hogy ki is élvezzük?

1 mai nyugdíjast 2 dolgozó ember tart el, ami 2044-re megváltozik: 4 dolgozó ember tart el 6 nyugdíjast, tehát a ma működő nyugdíjrendszert előbb vagy utóbb meg fogják változtatni!

A problémát 3 megoldással lehetne kiküszöbölni:

 • Kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk majd a nyugdíjasoknak.
 • Kitolódik a nyugdíjkorhatár, akár 70 éves korig.
 • Kiegészítjük a nyugdíjunkat saját megtakarításunkból.

 

Ön milyen életszínvonalon szeretne élni nyugodalmas éveiben?

 

Statisztikák szerint általában a nők nyugdíjba vonulás után még 18, a férfiak pedig 14 évet élnek. Ezekre a szép, nyugodt évekre nem csak lelkileg, hanem manapság pénzügyileg is érdemes felkészülnie!

 • Ha Ön például 150 000 Ft-os keretből szeretne gazdálkodni havonta, akkor éves szinten 1 800 000 Ft-ra, 18 évvel számolva pedig 32 400 000 Ft megtakarításra van ehhez szüksége. Mit gondol, ezt hogyan tudja megvalósítani, ha az állam megszünteti a nyugdíjfolyósítást? Ha későn kezd el megtakarítani, vajon meddig lesz elég a félretett összeg? Mi lesz akkor, ha elfogy?

 

A megoldás az 50/20/30-as elvben rejlik

 

Azon kívül, hogy az időskori egészséget fiatalon érjük el, ma már az is igaz, hogy az időskori jólétet szintén fiatalon érjük el, előrelátó, tudatos tettekkel. Egy egyszerű elv betartásával könnyedén biztosíthatja időskori énje jó életszínvonalát. Az 50/20/ 30-as elv lényege, hogy bevételeinek maximum 50%-a fedezze az alapvető kiadásait; legalább 20%-ából képezzen pénzügyi védőhálót magának, a nyugdíjbiztosítása, életbiztosítása által úgy, hogy ahhoz hosszú távon ne tudjon egykönnyen hozzáférni. A fennmaradt 30%-ot pedig költheti arra, hogy az Ön és családja életét kényelmesebbé és szebbé tegye.

Az alábbi képen szemléltettük Önnek azt, hogy ha dolgozó éveiben a keresete egy apró részét félreteszi, akkor időskori énje olyan életet élhet, amilyet ma megálmodott neki!

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő legjobb nyugdíjbiztosítást:

nyugdíjra való fókuszálás

A hosszú távú tudatos megtakarítás egyik legjobb eszköze: a nyugdíjbiztosítás, hiszen:

 • Megtakarítása folyamatosan gyarapszik befizetéseivel, így nyugdíjas éveinek életszínvonala is folyamatosan növekszik!
 • Az állam 20%-ot (!) visszatérít az éves megtakarításaiból Önnek, így évente akár 280 000 Ft visszatérítést is kaphat a befizetett adójából!
 • Akár 3 évenként hűségjóváírást kap az éves díj alapján, amivel tovább gyarapszik a megtakarítása!
 • Bármikor növelheti nagyobb összegű befizetéssel a megtakarítását, amire ugyanúgy vonatkozik a 20%-os visszatérítés.
 • Baleseti és egészségbiztosítást is tartalmaz a nyugdíjbiztosítása, így a váratlan eseményekre is fel tud készülni. Ne legyen rá szüksége, de esetleges baleseti műtéti térítés, csonttörés, kórházi napi térítés, kiemelt kockázatú betegségek, stb. esetén a biztosító fizet Ön helyett!
 • Életjáradék biztosítása: garantált havi bevételt biztosít Önnek.
 • Legkésőbb 65 éves korában rendelkezésére áll a teljes összeg, amit Ön dönthet el, hogy havi bontásban vagy egy összegben szeretne kivenni.
 • Legalább 40%-os munkaképesség csökkenése (rokkantság) esetén kivehető a teljes összeg adókedvezménnyel.
 • Saját jogú nyugellátás esetén (pl.: korkedvezmény esetén) azonnal rendelkezésére áll a teljes megtakarítása, adókedvezménnyel együtt.

 

Nézzünk két példát a nyugdíjbiztosításra:

hogyan fog nőni a nyugdíjbefektetés hozama

 

 

 • Ha csupán 10 évet hagy magának bebiztosítani nyugdíjas éveinek jólétét:Havi 50 000 Ft megtakarítás esetén.

 

 

nyugdíjbiztosítás hozama

 

 • Ha idejében megkezdi a megtakarítást nyugdíjas jóléte érdekében, akkor csupán havi 20 000 Ft megtakarítással közel 5-ször magasabb összeg áll rendelkezésére 65 éves kora után (az előző példához viszonyítva):

Tehát minél előbb elkezdi a tudatos megtakarítást nyugdíjbiztosítása által, időskori énje annál nyugodtabban élheti idős éveit! Ennyit Ő is/ Ön is megérdemel!

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekesek lehetnek önnek:

 • nyugdíjbiztosítás generali
 • nyugdíjbiztosítás adókedvezmény
 • kinek éri meg a nyugdíjbiztosítás
 • nyugdíjbiztosítás adókedvezmény visszafizetés
 • öngondoskodás nyugdíj
 • generali nyugdíj előtakarékosság
 • garantált nyugdíjbiztosítás
 • egyszeri díjas nyugdíjbiztosítás
 • portfolio nyugdíjbiztosítás
 • nyugdíjbiztosítás megéri
 • nyugdíjbiztosítás életszínvonal
 • olcsó nyugdíjbiztosítás
 • külföldi nyugdíjbiztosítás
 • melyik nyugdíjbiztosítást válasszam
 • nyugdíjbiztosítás összehasonlító
 • kötelező nyugdíjbiztosítás
 • állami nyugdíjbiztosítás
 • nyugdíjbiztosítás előnyei
 • nyugdíjbiztosítás adókedvezmény
 • Rendszeres megtakarítási kalkulátor

 

Egyéb szolgáltatások
Vélemények

A 90-es évek közepére tehető, amikor megismerkedtünk. Emlékeim szerint akkoriban Józsi egy bioboltot üzemeltetett.

Én akkoriban 2 barátommal összeállva alakítottam egy céget és először műszaki vonalon mozogtunk, majd utána füstölő pálcikákat importáltunk Indiából. Itthon csomagoltattuk (Esztergom városában) és vittük piacra kis és nagykereskedelemnek ill. hálózatoknak. Ekkor találkoztam Józsival. Telefonon jelentkezett be, hogy jönne füstölőt vásárolni. Akkor a III.ker. Árpád u. -ban volt a telephelyünk, egy családi ház garázs szintjét béreltük.

Korán jött emlékeim szerint, viszont nagyon szimpatikus volt, amikor megláttam. Jót beszélgettünk, vásárolt és ment. Többször jött vásárolni, de nem gyakran. Egyszer csak nem jött többet vásárolni. A következő emlékképem, amikor Józsinak a házában voltam 2003-ban és akkor az Én első szerződésemről beszéltünk és töltöttük ki az adatlapot. Emlékszem még a gyümölcsfákat is megmutatta….Nagyon baráti lett a kapcsolatunk. Nagyon megértjük egymást és minden beszélgetés nagyon akadálymentesen zajlott. Nem akart senki senkit meggyőzni.

Teljesen megértette az én elképzeléseimet és ennek megfelelően tudott mindig tanácsot adni. Kialakult közöttünk egy ”elválaszthatatlan” kapocs.

Ezek a beszélgetések nagyon barátiak voltak és nem üzletiesek. Azóta is csak nála kötöm meg a biztosításaimat, bármiről is legyen szó. Sőt, ajánlani is szoktam. Mindig tudta, hogy mire van szükségem, mert figyelt rám és meghallgatott. Az Én elképzeléseimet tartotta mindig szem előtt és sosem a sajátját.  Mindig amit szerettem volna, arra keresett megoldást és sosem fordítva!  Ő mindig az Én érdekeimet nézte. Soha nem akart semmiről meggyőzni hanem egyszerűen arról beszélt ill. beszéltünk, amire nekem szükségem volt.  A beszélgetésünk végén mindig elküldte a javaslatot, amiben közösen maradtunk. Senkivel nem szoktam megbeszélni az ajánlatot, mert nekem Ő hiteles ember. Nem volt kérdés számomra, hogy amit mond, az valós-e. 

Soha nem kellett utána néznem, amit mondott, mert HITELES! Mindig láttam a sikereit a falon, a polcon. Sosem hívta fel rá a figyelmemet. Nagyon szerény volt és a mai napig az.  Én is értékesítőként dolgozom egy másik területen, és ez is egy közös kapocs. Mindketten egy nyelvet beszélünk.

Bármikor felhívhatom és mindig segít. Sosem volt türelmetlen! Az embereket szolgálja teljes odaadással!  A pénzügyi vonalon nekem Ő az etalon és a stabilitás. Büszkén szoktam ismerőseimnek emlegetni és javasolni, ha ők segítségre szorulnak. Időközönként szoktunk egyeztetni telefonon keresztül, hogy van-e változás érdemes-e változtatni és ha kell természetesen megtesszük.

Ő mindig előre elkészítette a papírokat, hogy nekem a legkomfortosabb legyen és csak aláírnom kell. Ilyen egy ügyfélkezelés!

A kapcsolatunk nagy erőssége a BIZALOM! Ez már az ismerkedésünk kezdetétől megvolt, mert Józsiból az őszinteség belülről fakad és a hatalmas alázattal van a szakmája iránt!

Amikor valaki ezt megtapasztalja onnantól kezdve nem lesz többet kérdése…..

Írta: Sajtos János
Kapcsolódó cikkek