Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Boldog nyugdíjas, vagyis fiatal 80-as receptje

felkészülés a nyugdíjas évekreMi a boldog nyugdíjaskor titkos receptje?

Felkészülés a nyugdíjas évekre

A reggeli napfény melengető sugara csiklandozza az arcomat, miközben az enyhén testes, bársonyos ízvilágú kávét kortyolgatom és gyengéden felébreszti az érzékeimet. A kerti hintaszékben felidézem a tegnapi baráti találkozó kellemes pillanatait, átélve újra azokat a táncmulatságokat, amit a táncórán tanultunk és a legkülönfélébb témájú vidám beszélgetéseket az esti színház után. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok vezérelnek, amikor a nyugdíjas évekről vizionálok. Tényleg ennyire idilli ez a kép?

A hosszúnak tűnő munkáséveink során folyamatos időhiánnyal szenvedünk. Nincs időnk szórakozni, barátokkal társalogni, túl sok időt vesz igénybe a sportolás és az alapvető szükségleteinkre sem marad elég idő, hiszen 20-30 perc ebédszünet még az ebéd megrágásához is kevés. Tehát állandóan versenyt futunk az idővel, folyton az idegrendszerünket teszteljük. Pedig milyen jó lenne az időtől függetlenül, egyet sétálni a csendes parkba és beengedni a friss levegőt.
Az aktív időszakunk kezdetén az első keresetünk nem túl magas, valahol laknunk kell, megvesszük első autónkat és ilyenkor alapozzuk meg a családot, megszületik első gyermekünk. Ahogy haladunk előre a korral, úgy egyre magasabb szintre lépünk. Elindítjuk a vállalkozásunkat, lecseréljük az autónkat, megszületik a második csemeténk, nagyobb lakásba, házba költözünk és az egészségre is jobban oda kell figyelnünk. Ezek mind, mind sok-sok pénzbe kerülnek, és anyagilag nagyon leterhelnek. Pedig milyen jó lenne a pénztől függetlenné válni, lelkiismeret furdalás nélkül leakasztani a legújabb és természetesen a legszebb táskát.

Az első munkahely és a nyugdíj közötti időszak az életünk felét jelenti és az idő, pénz kettőssége jelentősen megszabja a határokat. A sok törekvés és a mindennapi feladatok elvonják a figyelmet a pillanat múlásáról, és csak úgy repülnek az évek. Néha csak akkor eszmélünk fel, amikor a kis újszülött kimondja az első szavakat, megteszi első lépéseit, alig hogy elkezdi az iskolát, máris az érettségi előtti izgalmak lesznek napirenden. Miközben mi szülők csak azt mondjuk, hogy csak a gyerekek öregszenek.

Nyugdíj kalkulátorok

Mikor mehetek nyugdíjba – kalkulátor

Mennyi lesz a nyugdíjam – kalkulátor

 

nyugdíj előtakarékosságVan egy nagyon jó hírem. Ahogy elérkezik a munkás évek utolsó napja, úgy kezdetét veszi egy új, csodálatos korszak. Beteljesül az egyik vágyunk, megszűnik az időprés. Lesz idő mindenre. Végre bepótolhatjuk, amit elhanyagoltunk egész életünkben: tanulhatunk nyelveket, gyakrabban látogathatjuk az ismerőseinket, kirándulhatunk, utazhatunk, sportolhatunk, megtanulhatunk varrni, horgolni, kimehetünk, akár két nap egymás után horgászni, de akár egy hétig is. A lényeg, hogy stílusos, igényes, vidám napok állnak a rendelkezésünkre még hosszú éveken át (több mint 14-18 éveket mutatnak a statisztikák 65 év felett), érezzük, hogy kitágult a világ. Az öreg szó, új értelmezést kap: fiatal 80-as.
A megfigyelések alapján a nyugdíjas kor kezdete egybeesik azzal az időszakkal, amikor a szellemi hanyatlás természetes módon elkezdődik, és kihívást jelentő tevékenységek hiányában a folyamat gyorsabban zajlik. Sir Norman Wisdom így jellemezte: “Ahogy öregszel, három dolog történik veled. Egy: elveszíted a memóriádat. A másik kettőre már nem emlékszem.” Gondoskodjunk a rendszeresen feltöltődésről, és fizikálisan szellemileg is tartsuk karban magunkat, mivel minden esélyünk megvan a hosszú, színes és örömteli nyugdíjas nagyikká válni.

Az álmok beteljesüléséhez már csak az egyik feltételről kell gondoskodni, hisz az időt már megnyertük. A pénz, és meglétének garanciája ad igazi örömet, és biztosítja a boldog öregkort.

Önnek is fontos a  nyugdíjbiztosítás? Cikkünkben megmutatjuk önnek, hogy milyen változások történtek és mit tehet ön is a boldog nyugdíjas korért.

Örömmel segítek kiválasztani az igényeinek megfelelően a legkedvezőbb egészség- és legjobb balesetbiztosítási lehetőséget!

Add meg elérhetőségeidet:

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekesek lehetnek:

  • Hibák a nyugdíjas évekre való felkészülésben
  • Nyugdíj kalkulátor
  • Önkéntes nyugdíj kalkulátor
  • Generali nyugdíj kalkulátor
  • Gyors nyugdíj kalkulátor
  • Mennyi nyugdíjat fogok kapni – 2019
  • Mennyi lesz a nyugdíjam – használd kalkulátorunkat
Kapcsolódó cikkek