Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Válaszd az egészséget a várólista helyett

Magán egészségbiztosítás

Kórházi várólista nélkül

 

Amikor fiatalok vagyunk, és csak úgy felszaladunk a negyedik emeletre egy szuszra, még meg sem fordul a fejünkben, hogy ez bizony nem lesz mindig így.
Azt persze már az óvodások is tudják, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek. De vajon eszünk-e annyit belőlük, amivel már valóban teszünk az egészségünkért és az immunrendszerünkért?

Ha fiatal korunktól kezdve beépítjük a rendszeres testmozgást és az egészséges táplálkozást az életünkbe, akkor biztosak lehetünk benne, hogy idősebb korunkban sem okoz majd gondot egy bevásárlószatyor – vagy még inkább egy unoka – felemelése, ráadásul többször járunk fitneszedzésre, mint gyógyszertárba.

Magán egészségbiztosítás

Fiatalon

Fiatalon meglehetően tudatosak vagyunk. Állami egészségügyben nem megyünk, csak, ha nincs más lehetőség, borzalmasak a körülmények, meg várni pláné nem fogunk. Számunkra az egészség fontos, így rendszeresen kivizsgáltatjuk magunkat. Vérvétel, nőgyógyász, fogorvos alapértelmezetten évente. Ha valami gyanúsat észlelünk, azzal foglalkozunk és megnézetjük orvossal. Rendszeres gyógyszerekre nem szorulunk, de számunkra fontos a prevenció, így szedünk olyan készítményeket szükség szerint, amivel meg tudjuk előzni a betegségeket. Eddig a munkahelyünkön volt egészségbiztosítás, de az meg fog szűnni. Továbbra is fent szeretnénk tartani ezt a színvonalat, de még nem tudjuk ez mennyibe fog kerülni és hogyan fogjuk tudni finanszírozni, valamint voltaképp melyik biztosítás mit fedez, és mi alapján lenne érdemes választanunk.
Ebben nagy segítségünkre van, hogy már több kész megoldásból választhatunk, a csomagok az alap ellátástól egészen a magánkórházig biztosítják az ellátást. Nagy előnye, hogy nem kell háziorvosnál kuncsorogni egy beutalóért és egy vizsgálatért nem kell szabit kivenni. Akár munka előtt vagy akár ebédidőben is kiugorhatunk egy laborra. A többféle csomag abban tud a segítségünkre lenni, hogy csak azért fizetünk, amit igénybe is kívánunk venni, így nagyon kedvező a díj. Amennyiben a munkahelyünkön a menedzserszűrőnek is nevezett preventív szűrővizsgálatokat biztosítják, akkor érdemes csak olyan csomagot kérni, ahol ezt kihagyhatjuk, így kedvezőbb lesz a díj. Egy ilyen helyzetben azért szerencsés a munkahelyi egészségügyi programját kiegészítenünk, mert gyakran a szűrővizsgálatokon kerül felfedésre kisebb-nagyobb elváltozás, amely generál egyéb kivizsgálásokat, amelyekért már súlyos 20 ezrekkel terheli pluszban a pénztárcánkat. Ezekre remek megoldást nyújt a biztosítás, hiszen egy alacsony havi díjért limit nélküli vizsgálatot és komolyabb – költségesebb – vizsgálat díjaitól szabadít meg. Ezzel könnyebben kiszámíthatjuk, hogy mennyi pénzünk marad a fizetésből és költhetünk el nyaralásra és szórakozásra.

Aktív korban

Van az a kor, amikor már szembesülünk vele, hogy az állami egészségügyben irtó sokat kell várni mindenre. Ez van, nem gond! De volt több eset is, amikor kellett egy speciálisabb vérvizsgálat, vagy egy ultrahang és ezt privát kellett intézni, mert mire az állami egészségügyben kezeléshez jutottunk volna, már rég késő. Örülnénk egy olyan biztosításnak, ami az ilyen eseteknél kivédi, hogy ad hoc költséget jelentsen. Főleg attól félünk, ha költségesebb vizsgálatra, vagy ne adj isten kisebb-nagyobb műtétre lenne szükség, hogyan tudjuk fedezni, ha nem tudjuk kivárni az állami ellátást.

Viszont kétségeink is vannak, hogy megéri e ilyen biztosítást kötni? Olyan pletykákat is hallani, hogy ezek az egészségbiztosítások egy adott magánkórházhoz kötnek.
Pedig pont ebben a korosztályban van leginkább szükségünk megbízható egészségügyi ellátásra. Az X generáció tagjaként – 40 felett – ugyan még fiatalok vagyunk, azonban a testünk már érezhetően lassabban regenerálódik. Az állásunkat is jobban féltjük, a megszerzett értékeinket nem szeretnénk elveszíteni, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy betegesedjünk. A stresszt is nehezebben viseljük, illetve a sportra sem jut elég idő. M

Megnyugtató, hogy a magánegészségügyi biztosítási csomag éjjel –nappal elérhető telefonos asszisztenciát biztosít és a közel hetven magánklinikai hálózattal rendelkező szolgáltatói hálózat – Budapesten szinte minden sarkon – bármelyikébe kezeltethetjük magunkat. Kifejezetten jó érzés, hogy a vizsgálatok költségeit a biztosító kifizeti helyettünk, így a kezelés végén a “további szép napot” elégséges a távozáskor. Tulajdonképp a táppénz kivételével – KATA-s vállalkozóknál még ezzel is – teljesen függetleníthetjük magunkat az állami intézményektől.

Olyan spécibb kezeléseket is fedez az egészségbiztosítás, mint például:

  • egy anyajegy levétel, egy gasztroenterológiai vagy akár egy sejt – és szövegvizsgálat
  • bár szerencsére ritkán szorulunk rá, de jól jöhet a házivizit, gyógytorna és legvégső esetben kórházi fekvőbeteg-ellátás hotelszolgáltatás szinvonalon

Ebben a korosztályban is sokan vagyunk tudatosak, így ha ad hoc jelleggel privát egészségügyre nem kell támaszkodni, akkor a preventív szűrővizsgálat adja meg azt az érezést, hogy nem hiába fizettünk egy ilyen biztosítást. Jó érzés a kezünkben tartani egy dokumentumot, amely azt tartalmazza, hogy egészségesek vagyunk. 🙂 Ebben az optimális egészségügyi helyzetben egy öt éves ár- és szolgáltatásrögzítés igazi főnyereménynek titulálunk.

  • Bár szerencsére nem szorulok gyógyszerekre, de ha mégis szednem kell valamit, akkor a gyógyszereim finanszírozására is kaphatok támogatást a biztosítás által?

Ezüstkorban

Egy bizonyos kortól, már szinte rendszeresen segítségre szorulunk. A reggeli teák mellé kikészítjük a gyógyszereket. Ebből vannak vényes és vény nélküli készítmények is (koleszterin csökkentő, érfalerősítő, ásványi anyagok, stb.) Időről-időre beavatkozásokra, és vizsgálatokra van szükségünk. Egy-egy rossz máj leletek miatt elküldenek valami speciális vérvételre, aminek kb. fél év a várólistája. Volt már visszérműtét, nőgyógyászati beavatkozás, epekő műtét. Magas a vérnyomás, állandóan vizesedik a láb, asztmás tűnetek és időnként bélrendszeri panaszok is előfordulnak. Jó lenne foglalkozni a mozgásszervi problémákkal is, de abba már nincs affinitás, hogy belefogjunk. A TB által finanszírozott lehetőségeket nem kielégítőek. Aggódunk, ha komolyabb bajunk lesz, mire ellátáshoz jutunk az állami egészségügyben, már rég késő. Az is jó lenne, ha a biztosítás könnyebbséget jelentene a gyógyszereim finanszírozásában.

Jelenleg sok mindent megveszünk, amit az orvosok ajánlanak, de csak módjával, mert ha mindent megvennénk, akkor szerintem havi több tízezer felett lennének a gyógyszerek kiadásai. Ilyenkor értékelnénk leginkább a privát egészségügyi ellátást. Ebben az esetben a biztosító szerepét átveszi az egészségpénztár és a magánklinika egyéni – pl. zafír, smaragd, gyémánt kártya – csomagmegoldásai. De jó érzés, hogy ilyen esetben sem vagyunk magunkra és az állami egészségügyre utalva. Van választási lehetőségünk, sőt még adókedvezménnyel csökkenthetjük is a magas egészségügyi kiadásainkat.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekesek lehetnek Önnek:

Kapcsolódó cikkek