Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Sokrétű balesetbiztosítás belföldön

Belföldi balesetbiztosítás

Az élet amilyen gyönyörű, olyan kiszámíthatatlan. Egy-egy félrelépés, vagy botlás felboríthatja az egész éves tervezetünket, és füstbe ment tervvé válhat a családi nyaralás, vagy a fizetésemelésért vívott harc a munkahelyen. Marad az pihenés, a gipsz és az ágy. Nem éppen ideális, igaz?

Általános balesetbiztosítás, mint előzékenység

Az a tanácsom, hogy ne bízd a véletlenre azt, hogy az életnek éppen milyen tervei vannak veled és a családoddal. Ha éppen az univerzum el van foglalva mások dolgával és úgy alakul, hogy rosszul ér véget egy-egy kirándulás, akkor legyen mihez nyúlni. A Generali sokrétű balesetbiztosítása számos baleset után nyújt megoldást, így nem fő majd a fejed, hogy milyen tartalékból fedezd a kiadást, ami nem volt bekalkulálva a kirándulásba. Szóba kerülhetnek az orvos, az ápolás, a gyógyszerek, a hálapénz, a beutaló nélkül igénybe vett szolgáltatások költségei. Kieső jövedelem mellett pedig nehéz kiegyenlíteni a számlát, ha csak nem voltál 100%-ban tudatos az utóbbi évszázadban és a paplanba varrtad a havi bevételed jelentős részét. Sajnos az emberek nagy része nem ilyen tudatos és autójukra, lakásukra, vagyonelemeikre hamarabb kötnek biztosítást, mint saját magukra.

5 nyomós érv, miért válaszd az Egészség és Balesetbiztosítást:

 • Már egy Netflix, vagy HBO előfizetés havi árából is be tudod biztosítani magad,
 • Ha nem használtad fel a biztosítást, akkor az árának 20%-a visszavándorol a pénztárcádba,
 • A biztosítás nem határol be, így nem kell azt figyelned, hogy milyen országba utazhatsz. A Generali Egészség és Balesetbiztosítás az egész világra kiterjed.
 • A biztosítás nem csak rád, de a családodra is kiterjed, így az izgulás, vagy a gyomorgörcs hamar elmúlik, ha a gyerek éppen vízisíre adja a fejét.
 • Kiszámítható, mivel pontosan tudni fogod, hogy mire kötöttél biztosítást.

Milyen esetekben használható a balesetbiztosítás?

A kialakult vírushelyzet miatt a belföldi utak felértékelődtek, így a család a hosszú, otthon töltött idő után amint teheti, közeli nyaralóhelyet, üdülőparadicsomot vesz célpontba. Nagyon népszerűek a hazai nagy tavak, mint a Balaton, vagy a Tisza-tó. Rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, gondolj csak a vízi sportokra, a csuszamlós partokra, vagy a mega csúszdákra, amit a gyerekek egyszerűen imádnak. A Jetovator, a Flyboard, a WaveJet, a rafting, a búvárkodás vagy a víz alatti biciklizés mind felejthetetlen élményt nyújtanak. Miért is maradnánk ki az újabbnál újabb őrültségekből, ha egyszer ilyen jó? Persze ha nem vagyunk vízi csibék, akkor marad a szárazföld. Sokkal gyakrabban megyünk túrázni és vesszük be a hazai dombokat, hegyeket elemózsiával megpakolt súlyos hátizsákkal. Túrázunk a Bükk-hegységbe és piknikezünk a börzsönyi erdőben. Vigyázzunk magunkra és a családra, figyeljünk oda és ha megtörténik a baleset, reagáljunk gyorsan és legyen a hátsó zsebünkben egy előre megkötött biztosítás, amit elő tudunk rántani.

Ha még nem vagyunk biztosak a dolgunkban és inkább még a meleg otthon biztonságos falai között töltjük a minőségi időt a családdal, akkor vegyük csak a házak kertjében és a játszótereken lefolytatható aktivitásokat. Sütögetés közben a gyerekek szeretik tesztelni, hogy vajon ők lesznek-e a leendő konyhafőnökök, vagy maradnak az asztal túlsó végén. Még ott lehet a trambulin, a mászóka és még a kissé poros görkori is előkerület. Ha szeretnénk bebiztosítani az utódokat ezekre a helyzetekre, több megoldásból is választhatunk. Sőt, egy családi mozi árából fedezhetjük az egész éves biztosítási díjat. Országon belüli kiruccanás idejére mindenképpen ajánlom, hogy kössünk egy belföldi utasbiztosítást a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.

A balesetért sajnos nem kell messzire menni. Kevésbé köztudott, hogy a háztartási baleset a leggyakoribb kárforrás. Egy komolyabb égési sérülés vagy egy “egyszerű” csonttörés is komoly gondot okozhat akár hónapokra, ami bizonyos szakmáknál súlyos bevételkiesést jelenthet (pl.: gépjárművezető, rendőr, festő stb.), a gyerekek pedig hosszabb időre kikerülnek az oviból és eltávolodnak a barátaiktól.

 

Egy egészségkárosodás hosszú évekre is nehézséget jelenthet a családnak, mert azon túl, hogy nem tud pénzt termelni a szülő, magas kezelési költségek és drága gyógyászati segédeszközök okán rövid idő lefolyása alatt kilátástalan helyzet alakulhat ki egyik hónapról a másikra. A rehabilitáció, vagy műtét utáni felépülés is kulcsfontosságú. Ráadásul kérdéses, hogy milyen minőségi életet tud utána élni a sérült. Ebben tud nagy segítséget nyújtani egy minőségi biztosítás. Garantálni tudja, hogy a sérülés után a legjobb kezekbe kerülünk és ezt meg is tudjuk engedni magunknak, hiszen a biztosításunk fedezi azt. Amennyiben nem tudsz eligazodni a biztosítások piacán, úgy keress bizalommal és az igényeidnek, és családod igényeinek megfelelő biztosítást keresünk. Természetesen az ügyintézésben is segítek és végig kísérlek az úton.

Ingyenes gyerekbiztosítás?

Szerencsére már nem csak a mesékben létezik! Az Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően azon magyar állampolgároknak, akik betöltötték a 3. életévüket, 18. életévük betöltésének napjáig államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesülnek.

Biztosítás a fiam/lányom iskolájában?

Az oktatási intézményekben is elérhető biztosítás, ami dedikáltan a gyerekeknek szánt balesetbiztosítás. A Generali Szimba balesetbiztosítása tanulók számára nyújt biztonságot a nap 24 órájában, legyen bármennyire is csalafinta a gyerek. Felkeltette az érdeklődésedet, de szeretnéd konkrétan tudni, mire terjed ki a biztosítás?

6 csomag közül választhatsz, amik a következő balesetek különféle kombinációját rejtik magukban:

 • csonttörés és csontrepedés,
 • szúrt és vágott sérülések,
 • fertőző betegségek,
 • speciális műtétek,
 • égési sérülés,
 • baleseti műtés térítés és kórházi napi térítés,
 • baleseti eredetű maradandó sérülés és baleseti halál.

A biztosításra az a magyar állampolgársággal rendelkező gyerek jogosult, aki nem töltötte még be a 25. életévét és hallgatói jogviszonyban áll – bölcsődébe, óvodába jár, iskolás.

Mi az a kockázati életbiztosítás és miért van rá szükség?

Ha rosszra fordul a helyzet és a földi út véget ér, úgy az elhunyt családja számára egy jelentős összeg kerül átutalásra. A pénz nem minden, és nem enyhíti a fájdalmat, ugyanakkor legalább a kiadásokkal nem kell foglalkoznia a családnak a gyász idején. Ez egyfajta atyai gondviselés. Akkor is gondját tudja viselni a biztosított a családjának, ha már csak lélekben lesz velük. Gesztusnak sem utolsó.

Leggyorsabban online, de személyesen is felveheted velem a kapcsolatot!

 

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Találjuk meg együtt a számodra legmegfelelőbb csomagot, még mielőtt maratonra adnád a fejed!

Bővebb információ rólam a következő weboldalon olvasható: http://www.kalijozsef.hu/

Az alábbi cikkek is fontosak lehetnek az ön számára:

Kapcsolódó cikkek