Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Itt a síszezon – mikor nem térít a biztosító?

Sí biztosítás

Mikor ne számítsunk térítésre

si biztosításItt a téli sportok szezonja, sokan indulnak csoporttal vagy családdal a környező országok síterepeire. Nem ajánlott a megfelelő biztosítás nélkül útnak indulni, ugyanis külföldön a könnyebb sérülések is több százezer, egy komolyabb mentési helyzet pedig akár több millió forintos költséget jelenthet. Az első lesiklás előtt érdemes annak is utánajárni, mit fedez a biztosításunk, valamint minden esetben betartani a sportolás szabályait a magunk és mások biztonsága érdekében – hívja fel a figyelmet az utas ágazatban piacvezető EUB.

Gyakori tévhit, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya önmagában elegendő külföldön. A kártyával az utasok ugyanazokat a szolgáltatásokat vehetik igénybe, amelyek TB-jük alapján az adott ország állampolgárainak is járnak az állami intézményekben. Egyes szolgáltatásokat azonban a legtöbb helyen nem, vagy csak részben téríti a TB, illetve gyakran csupán utólag vállalja át a költségeket, azokat az utasnak először helyben ki kell fizetnie.

A piacvezető Európai Utazási Biztosító kifejezetten a havas sportok kedvelői számára állította össze Télisport biztosítását. „Az ország egyetlen, kizárólag utasbiztosításokra szakosodott biztosítójaként különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kielégítsük ügyfeleink igényeit, bárhová, bármilyen céllal is utazzanak – mondta el Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója. A Télisport utasbiztosításunkat is ennek szellemében alakítottuk ki, ezért egyaránt érvényes a legnépszerűbb téli tevékenységekre, így síelésre, snowboardozásra, szánkózásra, korcsolyázásra, sőt motoros szánra és hóraftingolásra is, ráadásul a biztosítás fedezi a saját és kölcsönzött felszerelésben esett károkat is.”

A biztosítás további előnye, hogy ha egy betegség vagy baleset miatt kényszerülünk a síelés megszakítására, a biztosító visszatéríti a nem kihasznált síbérlet igen borsos árát is, továbbá védelmet nyújt akkor is, ha mi okozunk balesetet valakinek, és jogi eljárás indul ellenünk.

„Egyik ügyfelünk keresztszalag-szakadást szenvedett, ami egyébként nem számít ritkaságnak a síelők körében. Mentővel kellett lehozni a hegyről, egyenesen a legközelebbi magánklinikára szállították. Szerencsére azonnali műtétre nem volt szükség, ám ha nem lett volna utasbiztosítása, a több mint 200 ezer forintos költség őt terhelte volna, mivel az EEK ezeket nem fedezi. Még szerencsétlenebbül járt egy másik esetünk sérültje, aki a franciaországi síelés alatt szeméremcsont-törést szenvedett. A hegyi mentők segítségével jutott el a legközelebbi kórházig, ahol azonnal meg kellett műteni. Csak 5 nappal az operáció után, hordágyon, orvosi kísérettel tudták hazaszállítani. A mentés, az ellátás és a szállítás, valamint a poggyászkár összege ebben az esetben a 2 millió forintot is meghaladta, amit biztosítás híján ügyfelünknek kellett volna kifizetnie” – elevenített fel pár esetet Lengyel Márk.

Tovább olvasnál a sibiztosítás témakörében?

 

A megfelelő biztosítás megkötése mellett a baleset-megelőzés fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni. Körültekintő és felelősségteljes sportolással legtöbbször ugyanis megelőzhetőek a veszélyes helyzetek. Gyakori látvány a sípályákon kívüli szűz hóban, a fák között vagy a felvonó alatt lesikló síelő, ám kevesen tudják, hogy a biztosítás pályaelhagyás esetén nem érvényes. Természetesen alkoholmámoros állapotban sem tanácsos sportolni: 0,8 ezrelékes véralkoholszint az általános határ, amely felett valaki ittasnak minősül, és baj esetén ilyenkor nem számíthat kártérítésre.

Egyre több sípályán – külföldön szinte mindenhol – előírás a védősisak viselése, különösen a gyerekek esetében. A biztonságos sportoláshoz mindenképpen ajánlott a megfelelő védőfelszerelés használata, hiszen ennek hiányában, a sérülés veszélye mellett kártérítésre sem mindig van lehetőség. Használat előtt mindig ellenőrizzük a sporteszközöket (például a síbakancsot vagy a kötések állapotát), illetve mint minden más sporttevékenységnél, a téli sportok esetében is ajánlott alapos bemelegítés után nekivágni a lejtőknek a sérülések elkerülése érdekében. Általános tanács továbbá, hogy mindig tartsuk be a sípályán való közlekedés szabályait. A kirívóan veszélyes, gondatlan magatartással nem csak, hogy saját magán kívül másokat is veszélybe sodorhat az illető, de a kártérítés szempontjából is egyértelmű kizáró oknak számít.

Utasbiztosítás kalkulátor

Téli pihenés alkalmával is érdemes utasbiztosítást kötni. Ha kérdésed van lépj velem kapcsolatba, vagy kösd meg online utasbiztosításodat.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekesek lehetnek önnek:

  • Utasbiztosítás
  • si és snowboard biztosítás
  • si baleset biztosítás
  • simba biztosítás
  • külföldi snowboard biztosítás kötés
  • snowboard baleset biztosítás
  • Téli sportok biztosítása
  • Felszerelések biztosítása
Kapcsolódó cikkek