Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Nyugalom biztosítás – Önnek nyugalom, szeretteinek biztonság

Nyugalom biztosítás – Önnek nyugalom, szeretteinek biztonság

„Fontosabb vagy nekem, mint a saját szemem világa!” – biztosan kimondta már Ön is ezt, vagy egy ehhez hasonló mondatot.

Kimondhatatlanul szoros kötelék fűzi a szülőt a gyermekéhez. Ebben az érzelmi kötelékben a szülő sokszor nehezen, vagy egyáltalán nem fogadja el a tényt: Eljön az a nap, amikor már nem tud gondoskodni gyermekéről, sőt a gyermeknek kell gondoskodnia idős szüleiről. Sőt, sok esetben segítséget kell kérnie, de…

Miért nem szeretünk segítséget kérni?

Alapvetően belénk van kódolva az önállóságra való törekvés, a szüleink is ezzel a példával igyekeznek előttünk járni, Ön is ezt tanítja folyamatosan gyermekének, azért esik nehezünkre a segítségkérés. Főleg az idős emberek számára jelent ez problémát két szempontból is:

  • Nem szeretünk rászorulni másokra, nem akarunk kiszolgáltatottá válni, ami érthető. Egész életében dolgozott, arra törekedett, hogy a gyermekei számára a lehető legjobb körülményeket megteremtse. Ön volt az, aki ellátta a gyermekeit. Ez egy erős lelki nyomás, egy olyan helyzet, amit mindenki igyekszik elkerülni, és inkább nem kérünk segítséget.
  • Éppen idős korban lenne leginkább szükség a segítségre, hiszen a szervezetünk egy bizonyos kor után már gyengül – jobban ki vagyunk téve betegségeknek, fáradékonyabbak leszünk, kevesebbet bírunk a munkából is. Ez az élet természetes velejárója, ugyanakkor nagyon nehéz felismerni és beismerni – még saját magunknak is – hogy itt az ideje egy kicsit lassítani, visszavenni a napi terhelésből és esetleg segítséget kérni a nehezebb feladatokhoz…

Ez gyakran szégyenérzetet szül, nem akarja terhelni gyermekét – akinek épp elég dolga van a saját életével, a gyermekei nevelésével – így Ön könnyen nehéz helyzetbe kerülhet.

Előre gondolkodás – a nehéz helyzetek kezelhetők, ha számít rájuk

Ahogy az ember halad előre az életében, egyre inkább megtapasztalja, mennyit jelent a „sok kicsi sokra megy” elven összegyűjtött pénz, felhalmozott érték. Otthont teremtett a családnak, a gyermekeinek, iskolázta őket – ezek nem egyik napról a másikra történtek, ez a kitartó munka és az előre tekintés eredménye.

Ahogy életéveink száma gyarapszik, úgy leszünk egyre fegyelmezettebbek, egyre könnyebben vesszük rá magunkat arra, hogy egy keveset mindig félretegyünk egy későbbi nagy kiadás fedezetére. Nagy előnyhöz juthatunk ezzel a fegyelemmel, hisz sok kisebb erőfeszítéssel érhetünk el nagyobb dolgokat is.

Hogyan gyűjtsön – építsen vagyont kisebb megtakarításokból

Nagyszüleink, dédszüleink gyakran tartották a család megtakarításait a párnahuzatok közt a szekrényben, a könyvek lapjai közé rejtve a polcon, ami különös veszélyeket rejtett. Ki ne hallott volna a nagymama ágyneműjébe rejtett néhány millióról, amit apránként gyűjtögetett össze, ám amikor eltávozott az összegyűjtögetett bankjegyek már réges-rég nem voltak forgalomban, így a „vagyon” semmit sem ért az itt maradt gyermekek, unokák számára.

De ha maradt volna is, mennyit ér ma a 20 évvel ezelőtti millió? És persze még számtalan veszély leselkedik az otthon tárolt pénzbeli értékekre, például betörés, tűzeset.

Válasszon egy olyan biztosítási módozatot, amely alacsony havi összeggel az időskorban jelentkező plusz kiadásokat fedezi, vagy teszi könnyebbé az időskori életét, hogy ne a gyermekeinek kelljen ezt a terhet cipelniük.

Tipikusan ilyen kiadások lehetnek egy baleset vagy akár egy csonttörés is és az ezzel járó kiadások, kockázatok viselése. A Nyugalom biztosítás ezt kínálja és még számos hasznos szolgáltatást.

Mit kínál a Nyugalom biztosítás?

Ez a megtakarítási forma lehetővé teszi, hogy Ön előre gondoskodjon saját magáról. Ezzel nem csak saját jövőjét és nyugalmát biztosítja, de egyúttal leveszi gyermekei válláról azt a terhet, amit majd nekik kellene viselni, ha Ön balesetet szenved, vagy akár elköszön a földi élettől. Emellett számos hasznos és ingyenes szolgáltatáshoz juthat:

  • TeleDoki a nap 24 órájában (releváns kérdéseire azonnal választ kap)
  • betegszállítás szolgáltatás (ha a kórházak betegszállítói túlterheltek)
  • kórházi lopás biztosítás (a kórházban eltűnt ingóságokra)
  • 85 éves kor felett már nem kell havidíjat fizetnie (a szolgáltatás továbbra is megmarad!)

Ha csak félreteszi a pénzt, akkor ezeket a szolgáltatásokat nem élvezhetné, azonban ez még nem minden!

Idős házaspárok nyugalma és anyagi biztonsága

Családi kedvezményben az idős házaspárok is részesülhetnek, hiszen egymást biztosíthatják, így plusz megtakarításhoz juthatnak. Így az egymásra utalt idős emberek is biztonságban érezhetik magukat, nem kell attól rettegni, hogy mi lesz, ha valamelyikük megbetegszik.

Mindannyiunk életében eljön az a nap…

Az a nap, amelyik számunkra az utolsó ebben a földi életben. Az eltávozott családtagot nem pótolhatja semmi, azonban az ezzel járó anyagi terhet megkönnyíti, ha rendelkezett Nyugalom biztosítással, hiszen a végső búcsú költségeit ebből fedezni tudják az itt maradó családtagok.

A biztosítás nem képezi a hagyaték részét, az abban név szerint megjelölt kedvezményezett kapja meg halálesetkor a biztosítási összeget. Így a házastársnak, vagy gyermekeknek nem kell kivárni a gyakran elhúzódó hagyatéki tárgyalás végét, a biztosítási összeg néhány napon belül a család rendelkezésére áll.

Végső soron azzal, hogy Ön saját magáról gondoskodik, gondoskodik a gyermekéről!

Nyugalom biztosítás – egy mondatban

A Nyugalom biztosítás nem más, mint – ahogyan a neve is sugallja – az Ön nyugalmának megváltása, amit havi szinten egy minimális összeggel megvásárol. Viszont a kapott nyugalom megfizethetetlen. A nyugalom, hogy nem terheli házastársát, gyermekeit egy váratlan kiadással; a nyugalom, ami segít hosszú ideig megtartani egészségét, hogy a váratlan események a lehető legtávolabbi időpontban következzenek be.

Felkeltette érdeklődését a Nyugalom biztosítás? Kérdése merült fel ezzel kapcsolatban? Hívjon fel telefonon és elmondom Önnek a Nyugalombiztosítás valamennyi részletét, hogy teljes képet kapjon döntése előtt. Ha személyesen szeretné megbeszélni pénzügyeit, az öngondoskodás részleteit, keressen bizalommal és egyeztetünk egy időpontot amikor személyesen adhatok választ kérdéseire.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbi cikkek is fontosak lehetnek számodra:

Kapcsolódó cikkek