Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Nyugalom biztosítás, avagy amikor a gyerek gondoskodik a szülőről

Nyugalom biztosítás, avagy amikor a gyerek gondoskodik a szülőről

Egy gyermek élete során nagyon sok segítséget kap a szülőtől, hiszen számos olyan élethelyzet van a felnőtté válás rögös útján, amit egyedül nem feltétlenül tud megoldani a gyermek. A szülők segítenek talpra állítani és megadni a kezdő löketet, a ritmust, amit jó esetben felveszünk és saját utunkon haladunk tovább, elengedve ezzel a szülők kezét és pénztárcáját. Ez a helyzet azonban idővel megfordul, és mi válunk szüleink őrangyalává. Hogyan álljuk meg a helyünket a kialakult helyzetben?

Egy szülő sem várja el a gondoskodást a gyerekétől, sajnos azonban ez egy bizonyos kor felett elengedhetetlen. Sok az íratlan szabály az életben, megy az adok-kapok. A gyermekek és szülők között is van egy íratlan szabály. Ha a másik fél rászorul, akkor ott állunk és fogjuk a kezét, keresve a megoldást. Itt vagyunk egymásnak, hiszen jó esetben a családra mindig lehet támaszkodni.

A vírus beette magát a családok falai közé, hiszen ott vannak a nagymamák, a nagypapák és idős szülők, akikre kifejezetten veszélyes a koronavírus. Ha megbetegedik egy közeli rokon és bekövetkezik a legrosszabb, akkor a gyász mellett bizony számos költség felmerül, amit ki kell egyenlíteni. A sokszorosan összetett családi viszonyok (pl.:sok válás) pedig csak bonyolítják a helyzetet, a végrendelkezésről nem is beszélve. A végén senki sem tudja eldönteni, hogy kire is hárulnak a kórház és a temetés költségei, így csak feszültséget szül. Egy váratlan/hirtelen szerencsétlenség sokszor nagy terhet jelent a családnak és nemcsak érzelmileg, hanem kiadás szempontjából is.

NYUGALOM BIZTOSÍTÁS

Keresett az a megoldás, hogy havi szinten nem egekig érő biztosítási díjat vállalva a legjobb időzítéssel tud segítséget nyújtani a nyugalom biztosítás. Egy ebéd áráért, havi kétezer forinttal is be tudod biztosítani szeretteid utolsó útját, ha úgy hozza az élet.

A nyugalom biztosítás nagyon sokrétű, hiszen nem csak haláleset során nyújt segítséget. Állja a balesetek kórházi napi térítést, a csonttörés okozta kiadásokat, kórházi lopás során eltűnt ingóságok utáni térítést. Ezen felül családi kedvezmény jár a házastársak és élettársak egyidejűleg megkötött szerződés esetén.

A BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK

Kérlek vedd figyelembe, hogy a nyugalom biztosításnál a minimum belépési kor 40 év, a maximum pedig 80 év. A biztosítási védelem az adott biztosított élete végéig tart, azonban 85 éves kor felett már nem kell biztosítási díjat fizetni. A biztosítási összeg – amit a biztosító fizet baj esetén – 300 ezer és 1,2 millió forint között választható. Ráadásul baleseti halál esetén ennek az összegnek a 150%-át kerül kifizetésre. A biztosítás nem része a hagyatéknak. Tehát, ha a kedvezményezetteket név szerint megjelölöd, nem kell a gyakran elhúzódó hagyatéki eljárás befejezéséig várni a kifizetésre. Sőt, a kifizetett összeg után öröklési illetéket sem kell fizetni. Orvosi vizsgálat nélkül köthető, így azon családoknál, ahol gondot jelentett az egészségi állapot, vagy csak nagyon magas díj mellett lett volna rá ilyen biztosításra lehetőség, a nyugalom biztosítás remek alternatívát jelent.

5 OK, AMIBEN KÜLÖNLEGES A NYUGALOM BIZTOSÍTÁS:

  1. Díjmentes telefonos asszisztencia párosul a biztosítás mellé. Ha releváns információra van szükség, akkor bármikor felhívható.
  2. A biztosított 85 éves kora után nem kell már havi biztosítást fizetni, a szolgáltatások mégis fennmaradnak.
  3. A szerződéskötés egyszerű, hiszen nincs szükség egészségi kockázatelbírálásra.
  4. A biztosított baleset miatti kórházba kerülése esetén a kórházban töltött napokra 3 000 Ft, 4 000 Ft, illetve 5 000 Ft napi térítés kerül kifizetésre. Figyelem! Amennyiben intenzív osztályon történik az ellátás, akkor ezekre a napokra dupla napi térítést fizet a biztosító.
  5. A biztosított kezdeményezettje (rendkívüli módon) 15 napon belül megkapja a biztosítási összeget.

Egy gyermek ebből a szempontból is gondoskodhat a szüleiről, ha azok nem tudják a nyugdíj mellett megfizetni a biztosítási díjat, vagy csak szeretne egy kedves gesztus intézni a család felé.

Ha nem vagy biztos a döntésedben, vagy csak szeretnél többet tudni a Nyugalom biztosításról, hívj fel bátran és részletesen kifejtem a biztosításban rejlő lehetőségeidet. Ha a személyes beszélgetés híve vagy, ahogy jómagam, úgy beszéljünk meg egy időpontot és egy finom kávé mellett ismerjük meg egymást, és tedd fel a régóta benned motoszkáló kérdéseket!

 

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbi cikkek is fontosak lehetnek számodra:

Kapcsolódó cikkek