Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

A vízpart homokszemcséi még a lábunkon van, amikor a következő kihívás előtt találjuk magunkat. Minden év ezen időszakában farkasszemet nézünk ezzel a kérdéssel: “Mennyibe kerül az iskolakezdés?”.   A válasz egyértelmű: sokba. A felső határ természetesen a csillagos ég. A szülők számára a gyermekeik biztonsága és jövője a legfontosabb érték, viszont egyre többe kerül. Már az” ingyenes” óvodai ellátás is anyagi támogatásra szorul, nem beszélve az alsó-, közép- és felső-iskolai számlákról. Az összeg nagysága a következő kérdéstől is függ: Mi leszel ha nagy leszel?

Milyen jövőről álmodik gyermeked

Havonta átlagosan 30-40 ezer forint költséggel jár egy gyermek nevelése, de ez az összeg az életkor előrehaladtával akár 90 ezer forintra is emelkedhet a szülők és a gyermeket tervezők becslése alapján – derül ki a Generali Biztosító 1200 fős reprezentatív kutatásából. Egy gyermek felnevelése az egyetem vagy főiskola elvégzéséig így átlagosan 13-15 millió forint plusz költséget jelent a családnak. A felmérés kimutatta, hogy a gyerekek növekedésével a költségek is emelkednek, ugyanakkor a szülők részéről enyhén csökken az anyagi felelősségvállalás. Ennek ellenére minden második családban a felnőtt, dolgozó gyermeket is támogatják. A megkérdezettek számára a legfontosabb cél a továbbtanulás és az otthonteremtés elősegítése.

skgp_kozlemeny_20130312.ashxA kutatás számszerűen kimutatta, hogy a születéstől a felsőfokú tanulmányok befejezéséig egy gyermek 13-15 millió forint plusz költséget jelent, ami egy átlagos magyar család számára igen megterhelő lehet. Éppen ezért a gyermekeink biztonsága érdekében érdemes előre felkészülni a jövőre, és már a születéstől különböző megtakarítási konstrukciókban gondolkodni. Ahogy a magyar mondás is megfogalmazza: “Aki korán kel aranyat lel” elven csodára nincs is szükség. Az anyagi támogatás mindig a család rendelkezésére fog állni.

swPic.php

A szülők felelőssége foglalkozni a  következő kérdéssel: Hogyan indítsuk gyermekeinket az önálló élet felé, amely megalapozza a boldogulásukat?

Kérje szakértőink segítségét.

Kapcsolódó cikkek