Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Legjobb befektetési lehetőségek 2021-ben

Legjobb befektetési lehetőségek 2021-ben

A 2020-as év meglepő fordulatokat hozott a gazdaságban, a tőzsde év elején új magaslatokba jutott, majd márciusban zuhanórepülést láthattunk. A világjárvány ellenére szép lassan visszalendült mélypontjáról, valamint a vakcinával kapcsolatos pozitív hírek ismét pozitív lendületet hoztak.

Felmerül azonban a kérdés, hogy privát életünkben az elmúlt év ingadozásait, kiszámíthatatlanságát hogyan tudtuk kezelni, és főként: milyen módszerekkel tudjuk magunknak biztosítani a stabil hátteret 2021-ben.

Befektetés

Sokan úgy gondolják, különösen az elmúlt időszak miatt, hogy nincs érzékük vagy bátorságuk a befektetésekhez. Épp ebben tudok neked segíteni, és bebizonyítom, hogy 2021-ben is érdemes apró lépésekkel a jövőre gondolnunk – hiszen ki tudja, mit hoznak a következő évek.

Befektetés önmagunkba

Talán elsőre meglepő, azonban hosszú távon sokat nyerhetünk, ha saját magunkba fektetünk időt, energiát és újabb szintre emeljük a tudásunkat. 2020-ban a munkaerőpiac volt az egyik terület, amely a leginkább megváltozott.

legjobb befektetés

Kerülj képbe saját céljaiddal és lehetőségeiddel. NEVEZZ BE A SAJÁT ÉLETEDBE!

A „karantén” időszaka alatt megállapítottam, hogy a foglalkoztatás négy külön kategóriába esett. Vannak emberek, akik:

 • Még mindig alkalmazottak
 • Még mindig alkalmazottak, de most otthon dolgoznak
 • Elbocsátották, de más munkát tudtak találni
 • Elbocsátották, és munkanélküli segélyekkel próbálnak megélni

Függetlenül attól, hogy melyik kategóriába tartozol, mind a négy kategória óriási változáson ment keresztül, és ez senkinek sem volt könnyű menet.

Ha pozitívan nézzük, a 2020-as év tökéletes volt ahhoz, hogy elmélyüljünk, gondolkodjunk magunkról, és megvizsgáljuk hol tartunk az életben. 2021 pedig tökéletes év lesz ahhoz, hogy új tudást sajátítsunk el, akár online tanulva kezdjük el az évet.

Vagyis ez azt is jelenti, hogy a mostani időszak tökéletes ahhoz, hogy magunkba fektessünk időt, energiát.

A magadba történő befektetés olyan, mint a pénzügyi befektetés. A kezdés legjobb ideje tegnap volt, de a második legjobb idő a kezdésre éppen most van.

A legjobb az, hogy az önmagadba történő befektetésnek nem kell pénzbe kerülnie. „Csak” egy kis időbe kerül.

Célkitűzéseitől függően egy online tanfolyam elvégzése, egy új készség elsajátítása piacképesebbé tesz minket, akár az előléptetés érdekében, akár egy új munka szerzésében.

Pénzügyi befektetés 2021-ben

A befektetés legjobb módja a hosszú távra való összpontosítás, a rendszeres összeg következetes befektetése.

 • Meg kell határozni egy elvárt hozamot. Már az is nagyszerű eredmény, ha a pénz befektetésével az összeg a vásárlóértékét megőrzi. A banki kamatokhoz képest ez rendkívüli eredmény, különösen, hogy mindezt lekötés nélküli formában érjük el – tehát mindvégig likvid volt a befektetett pénzünk.
 • Megfelelő időtáv kell. Az igazi kockázatot nem elsősorban az értékpapír – részvény, kötvény stb. – határozza meg, hanem a futamidő. A befektetés időtávja a legtöbb esetben nagyobb hatással van az eredményre, mint maga a befektetés időpontja. Természetesen az időzítés is lehet fontos, azonban egy befektetésben meddig tudunk maradni az meghatározó.
 • Rendszeres – akár havi szintű – befektetés/megtakarítás előnyösebb. A pénz befektetési tippek egyik törekvése, hogy kiegyensúlyozott és a benchmark-ot meghaladó – referencia értéket – eredményt érjünk el. Ezt leginkább akkor tudjuk, ha minél gyakoribb ütemezésben fektetünk be. Ha például minden hónapban vásároltunk ugyan abból az értékpapírból, nagy valószínűséggel magasabb lesz az elért átlaghozamunk, mintha egy összegben tettük volna be az első napon.
 • Fő szabály: ne egy alapra tegyünk mindent! Bármennyire is megbízható egy értékpapír, kicsi az esélyünk, hogy a legjobb befektetési eredményt érünk el. Előfordulhat, hogy megpróbáljuk részvények nélkül felépíteni a portfóliónkat, így kevésbé fog kilengeni a teljesítmény, azonban az igazi hozam elmarad. Egy részvénytúlsúlyos befektetési portfolió azonban nagy szakértelmet és odafigyelést igényel, különben életveszélyes.

Online befektetés 2021-ben

2020 a digitalizáció éve volt, eddig nem látott ütemben tért át számos iparág az online jelenlétre. Ugyanez érvényes a biztosítások terén is. Már akár mobiltelefonon is tájékozódhatunk a Generali  Biztosító Zrt. befektetési egységekhez kötött életbiztosításairól.

Az alkalmazás letöltésével megtekinthetjük:

 • Generali által kínált eszközalapokleírását és aktuális árfolyamait,
 • Generali aktuális híreit, akcióit,
 • ésa Profitline.hu által szerkesztett gazdasági híreket.

Generali Online Szerződéseim rendszerbe regisztrált Ügyfelek a biztosításaik adatait is nyomon követhetik, mint például a befektetési egységek aktuális értékétportfóliójuk összetételét, biztosításaik biztosítási összegét, az aktuális díjfelosztási arányt és az eszközalapok teljesítményét.

A letölthető programok itt érhetők el:  

Vágd akár zsebre befektetéseid! – És kövesd nyomon befektetési egységekhez kötött életbiztosítását a nap bármely pillanatában!

 

Ne halogasd a döntést, inkább kérj időpontot most, egy biztonságos, online konzultációra!

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekelhetik:

Lakásbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

 

 

Kapcsolódó cikkek