Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Hová vigyem a pénzem?- elfogytak a kamatok!

A várakozásoknak megfelelő döntést hozott a jegybank Monetáris Tanácsa kedden(2014.06.24), amikor is 10 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, így soha nem látott mélységbe, 2,30%-ra csökkent. Sőt a jövőben sor kerülhet még óvatos kamatcsökkentésre- olvasható a Monetáris Tanács kamatdöntést követően kiadott állásfoglalásában. Mindez azt jelenti hogy a banki betéti kamatok is ezt a szintet kell, hogy kövessék, hisz ha 2,30%-ért is van forrás, akkor nem éri meg az ügyféltől ennél magasabb kamatokért pénzt gyűjteni.

Akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy hasonló biztonság mellett kaphatok-e több kamatot a pénzemre?

Amióta ez a csökkenő trend tart, a közvetlen befektetések iránti igény érzékelhetően nő a lakosság körében. A tőzsde mindazonáltal csak egy nagyon szűk réteg valós játéktere lehet. Az igazi alternatívát a befektetési alap jelenti, a diverzifikáltságukkal, a likviditásukkal és a várható hozamukkal.

Egyébként azt gondolom, hogy a lakossági igény egy jelentős része látens, és amikor mi, tanácsadók beszélünk az ügyfélnek a lehetőségről, akkor jön a felismerés, hogy tulajdonképpen neki ez a megfelelő termék.

A napi hozamjóváírás és a biztosítási védelem mellett, akár a kamatadó mentességet is zsebre teheti.

Íme egy 3 éves modell:

swPic.php

 

*Jelen Pénzügyi Kalkuláció nem minősül ajánlattételnek és nem része más ajánlatnak sem, a Pénzügyi Kalkulációban szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A Pénzügyi Kalkuláció az Aranyszárny egyszeri díjas (G60E), befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződésben felhalmozott megtakarítások visszavásárlási értékének feltételezett alakulását tartalmazza a választható eszközalapok becsült éves hozam-feltételezései alapján. A számításoknál minden, a biztosítási módozattal és az eszközalapokkal kapcsolatban felmerülő költség figyelembevételre került. Az eszközalapok választásakor minden esetben tájékozódjon az eszközalap által megtestesített kockázati szintről. Döntéseinél vegye figyelembe, hogy megtakarításai milyen célt szolgálnak és, hogy megtakarításaival milyen kockázatot hajlandó felvállalni. A magasabb kockázat hosszú távon magasabb hozamot jelenthet, azonban rövidebb időszak alatt kiugró nyereséget/veszteséget is okozhat.  Döntéseinél mindig gondoljon arra, hogy a múltbeli eredmények nem jelentenek garanciát a jövő tekintetében. A Pénzügyi Kalkulációban rögzített múltbeli adatokból becsült hozamokkal kalkulált kifizetésekre vonatkozó adatok feltételezéseken alapulnak, ezekre sem a biztosító sem a Profitline garanciát nem vállal. A Pénzügyi Kalkuláció nem képezi részét a megkötendő biztosítási szerződésnek. A biztosítási szerződéssel kapcsolatban minden esetben kérjen teljeskörűség felvilágosítást biztosítási tanácsadójától.

Kapcsolódó cikkek