Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Befektetési alap

Pénz befektetés tippek – Befektetési alap

A közvetlen befektetések iránti igény érzékelhetően nő a lakosság körében, de amikor elhatározzuk, hogy mi is szeretnénk beszállni, kiderül, hogy nem is olyan egyszerű a választás.
A befektetési alapok az elmúlt évek alapján óriási népszerűségnek örvendenek, a diverzifikáltságukkal, a likviditásukkal és a várható hozamukkal. Magyarországon közel 1000 befektetési alapot forgalmaznak, csak a BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége) 26 alapkezelő céget tart számon, és akkor nem beszéltünk még a szövetségen kívüli cégekről és a külföldi lehetőségekről.

Részvény-, kötvény-, pénzpiaci-, tőkevédett-, abszolút hozamú, vegyes, vállalati kötvény és még sorolhatnánk, hogy hányféle eszközállományú alap közül választhatunk. A legegyszerűbb az lenne, ha megnéznénk a visszamenőleges hozamokat, de ettől minden szinten és fórumon óva intenek mindenkit. A visszamenőleges hozamok nem jelentenek garanciát az alap jövőbeli teljesítményére.

A befektetési alap előnyei:

 • Ügyfelek igényeihez igazodik.
 • Alacsony összeggel is indítható.
 • Kamatadó kedvezmény illetve mentesség.
 • Rendszeres befektetési tanácsadás.
 • Lekötés nélkül is magas hozamok.
 • Tőkepiacon elérhető pénzügyi eszközökbe történő befektetés.
 • Választható kockázat.
 • Bankbetétek feletti hozamcél.
 • Igazi alternatíva a bankbetéteknek.

A befektetési alapok működésének megértéséhez, érdemes megismerni a különböző alapokat, és a bennük rejlő lehetőségeket.

A befektetési alapok fajtái

Kattints a legjobb befektetésekhez

Zártvégű befektetési alap: azon alapokat soroljuk ide, melyek befektetési jegye csak akkor válthatóak vissza, ha az előre meghatározott futamidő eltelik. Ezt követően maga az alap is megszűnésre kerül.

Nyílt végű befektetési alap: az ide sorolandó alapokat további két részre bonthatjuk, az alap befektetési jegye határozatlan futamidőre vonatkozik, így az bármikor vásárolható és visszaváltható míg a másik esetben a jegy nem vásárolható csak egy bizonyos idősíkban, de a lejárat előtt is visszaváltható.

A befektetési alapok típusai

 • Nyilvános befektetési alap: az alapkezelő által kibocsátott jegyek nyilvánosak. Azok megvásárlása bárki számára lehetséges.
 • Zártkörű befektetési alap: az alapkezelő által kibocsátott jegyek zártkörűek, így azok megvásárlása csak bizonyos feltételeknek megfelelő személyeknek lehetséges.

Hiába van pénz, ha idő nincs! A klasszikus magánbanki szolgáltatások mellett érdemes a privát vagyonkezelés lehetőségét is megvizsgálni. A legnagyobb különbség, hogy ki hozza a döntést. A privát vagyonkezelés esetében az ügyfél felhatalmazza a vagyonkezelőt, hogy a befektetéssel kapcsolatos teendőket elvégezze. Mindez tehermentesíti a partnereket az olykor nehéz döntések alól és időt takarít meg.

Adjon lehetőséget, hogy bemutassuk az 1992 óta aktív Generali Alapkezelő magas színvonalú kiszolgálását.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Örömmel segítek kiválasztani az igényeinek megfelelően a legjövedelmezőbb befektetési lehetőséget!

Az alábbiak is érdekesek lehetnek: