Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Mibe fektessek – Hová tegyem most a pénzem?

Mibe fektessem a pénzem Magyarországon 2020-ben

Mibe fektessem a pénzem

Milyen befektetési lehetőségek vannak?

Az alábbi cikkben összefoglaljuk a befektetési lehetőségeket, bemutatjuk azok előnyeit és kockázatát. Vannak olyan befektetések, amelyekbe jobb minél hamarabb belevágni, de a legtöbb esetben akkor hozzuk a legjobb döntést, ha kivárjuk a legjobb pillanatot.

Legutóbb 4 milliárd 194 millió 319 ezer 530 forintot nyert az a mázlista szerencsejátékos, akinek telitalálatosa volt az ötöslottó sorsoláson. Vajon ezt nevezhetjük pénz befektetésnek? Magyarországon – a matematikai megtérülést figyelmen kívül hagyva – nagyon sokan rendszeresen lottóznak vagy költenek egyéb szerencsejátékra. A mesebeli jövő ígérete azonban sajnos nem mindig társul jó pénz befektetési tippnek.

Befektetés válság idején

Nagyon nehéz dolgunk van, ha előre meg szeretnénk határozni, hogy melyik instrumentum lesz jó hozamú és melyik veszteséges. Sajnos alacsony kockázat mellett kiugróan magas hozamokat nem lehet elérni. Akkor hol kaphatunk magas kamatot?

Mibe fektessünk 100 ezer, 1 millió, 2 millió forintot?

A legjobb befektetési ötletekhez megtakarási szempontokat kell szem előtt tartanunk. A jó befektetéshez manapság

  • Meg kell határozni egy elvárt hozamot. Már az is nagyszerű eredmény, ha a pénz befektetésével az összeg a vásárlóértékét megőrzi. A banki kamatokhoz képest ez rendkívüli eredmény, különösen, hogy mindezt lekötés nélküli formában érjük el – tehát mindvégig likvid volt a befektetett pénzünk.
  • Megfelelő időtáv kell. Az igazi kockázatot nem elsősorban az értékpapír – részvény, kötvény stb. – határozza meg, hanem a futamidő. A befektetés időtávja a legtöbb esetben nagyobb hatással van az eredményre, mint maga a befektetés időpontja. Természetesen az időzítés is lehet fontos, azonban egy befektetésben meddig tudunk maradni az meghatározó.
  • Rendszeres – akár havi szintű – befektetés/megtakarítás előnyösebb. A pénz befektetési tippek egyik törekvése, hogy kiegyensúlyozott és a benchmark-ot meghaladó – referencia értéket – eredményt érjünk el. Ezt leginkább akkor tudjuk, ha minél gyakoribb ütemezésben fektetünk be. Ha például minden hónapban vásároltunk ugyan abból az értékpapírból, nagy valószínűséggel magasabb lesz az elért átlaghozamunk, mintha egy összegben tettük volna be az első napon.
  • Fő szabály: ne egy alapra tegyünk mindent! Bármennyire is megbízható egy értékpapír, kicsi az esélyünk, hogy a legjobb befektetési eredményt érünk el. Előfordulhat, hogy megpróbáljuk részvények nélkül felépíteni a portfóliónkat, így kevésbé fog kilengeni a teljesítmény, azonban az igazi hozam elmarad. Egy részvénytúlsúlyos befektetési portfolió azonban nagy szakértelmet és odafigyelést igényel, különben életveszélyes.

Pénzügyi tanácsadó szerepe a befektetések kiválasztásában

A pénzügyi tanácsadó szerepét sok esetben alábecsülik, azt gondolván, hogy úgyis csak a saját érdekeit nézi, azt keresi, mennyi jutalékot kaphat az adott befektetés után, amit javasol az ügyfeleinek. Holott ha belegondolunk, a pénzügyi tanácsadó érdeke, hogy mi jól keressünk a befektetéssel, hiszen akkor egyre több befektetésünket fogjuk a gondjaira bízni, ami számára sokkal jövedelmezőbb, mint egyetlen egyszer realizálni valamilyen nyereséget.

A pénzügyi tanácsadók többféle szolgáltatást kínálnak, a privát banki tevékenység is egyfajta pénzügyi tanácsadás, a privát vagyonkezelés és a személyes pénzügyi tanácsadás is ezen kategóriák egyike. Hogy melyikre van szükségünk azt nekünk kell eldönteni, pontosabban az aktuális pénzügyi műveleteknek megfelelően kiválasztani. Fontos, hogy mi választunk! Pénzügyi tanácsadót és befektetést is.

A pénzügyi tanácsadóval tudjuk megbeszélni, hogy mennyi pénz kell a nyugdíjhoz és azt is, hogy az éves bevételeinkből, bónuszainkból, vagy a ház eladásából származó egyszeri néhány millió forintot mibe fektessük be.

Legjobb befektetés 2020:

Jogosan felmerülhet a kérdés: 10 millió, 20 millió vagy lényegesen magasabb összeg esetében mi a helyzet?

A vagyonos embernek nincs ideje arra, hogy folyton megtakarításaival foglalkozzon. Neki nem az elterjedtebb privátbanki tanácsadást, inkább a privát vagyonkezelést ajánljuk. Ez két teljesen különböző dolog. A private banking egy befektetési tanácsadási tevékenység. A módosabb ügyfél a private banking során saját tanácsadót kap, aki segít neki eligazodni a pénzvilágban, de minden befektetés, tranzakció előtt az ügyfélnek jóvá kell hagynia azt. Tehát a végső befektetési döntést az ügyfél hozza, a tanácsadó tanácsa alapján. A privát vagyonkezelésnél pedig az ügyfélnek van egy keretszerződése, amely befektetési politikát, irányelveket fektet le, és ezeken a kereteken belül teljes egészében az alapkezelő hozza meg a döntéseket. A vagyonkezelésben a hozzáadott érték, hogy nem kell napi szinten foglalkozni vele. Amikor ráér, akkor rá tud nézni a befektetéseire. A vagyonkezelés esetében sokkal nagyobb a bizalmi faktor, az ügyfélnek bíznia kell a tanácsadóban. Így itt rendkívül fontos az ügyfél és tanácsadó közötti megértés.

Legjobb befektetés

Mibe tegyem a megtakarításaimat

A Nevezz be a saját életedbe filozófiája abban ad támogatást, hogy az a pénz amit nem felesleges dolgokra költünk – kacatokra – az kétszeres megtérülést jelent. Mindezt kombinálva egy biztosítás felülvizsgálattal további 30-50-80%-os megtakarítást érhetünk el.

Mibe fektessük a pénzünket? Milyen portfóliót állítsunk össze?

Minden befektetésnek megvan a maga előnye és hátránya, azonban mindez mindenkinek mást és mást jelent. Segítünk neked. A következőkben felsorolunk 10 – tíz – befektetési lehetőséget, amelyekkel növelheted a vagyonodat. Arra is felhívjuk a figyelmedet, hogy melyik az az 5 – öt – vélt befektetés, amely csak jól hangzik, de nem az.

Érdemes megfontolni:

Állampapír

A Magyar Állampapír egy biztonságos befektetési forma, amit sokan bankbetét helyett választanak, mivel magasabb a kamata. Ez által tulajdonképpen kölcsönt adsz az államnak. A pénz kamattal együtt történő visszafizetését pedig az állam garantálja. Leggyakoribb típusai:

    • Magyar Állampapír
    • Magyar Állampapír Plusz
    • Babakötvény
    • Diszkont Kincstárjegy
      • Előnyei:
        • bankbetétnél magasabb kamat
        • biztonságos
        • akár kamatadómentes
      • Hátrányai:
        • proaktívnak kell lenni
        • kiugró kamatokat nem generál
        • nincs dedikált tanácsadó
        • már meglévő megtakarítással kell rendelkezni

A Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) konstrukció alapcímlete egy forint, tehát nem kell feltétlenül kerek összeggel beszállni, és nincs alsó korlát sem. Nincs megkötés a vásárlási maximumra sem, tehát korlátlan összegben lehet az új állampapírt beszerezni magánszemélyeknek. Azonban az elindított „paketthez” már nem lehet hozzátenni, így nem érdemes elaprózni.
A Babakötvény esetében lehetőség adódik a rendszeres befizetésekre, amelyek után – évi 60.000 forintig – 10% adókedvezményt érvényesíthetsz.

 

Befektetési alapok:

Ez egy olyan megtakarítási forma, amely több különböző kockázatú és típusú értékpapírt – például részvények, kötvények, pénzpiaci alapok stb. – tartalmaznak. Az abszolút hozamú befektetési alapok remek választásnak bizonyulnak, ha a hagyományos befektetési alapoknál szélesebb körű eszköztárat szeretnél.

    • Előnyei:
      • kockázatok megosztása, ezzel csökken a kockázat
      • egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező csapat kezeli a befektetésedet
      • költséghatékonyabb
      • alacsony összegeket is befektethetsz
    • Hátrányai:
      • a múltbeli hozamok nem garantálnak semmit
      • a portfóliókezelő sem lát a jövőbe
      • nem lehet változtatni a befektetési alap összetételén/súlyozásán
      • sok ügyfél jut a privát bankárra, így kevés idő jut az ügyfelekre

Lehetőséged van rendszeres vagy egyszeri összeg befizetésére. Amennyiben kombinálni szeretnéd Tartós Befektetési Számlával, akkor ugyan lehetőséget kapsz a kamatadó mentességre, azonban időközben már nem egészítheted ki a befektetésed összegét. A minimum befektetési összeg el kell érje a 25.000 forintot.

 

Részvény

A befektetők körében az egyik legkedveltebb befektetési lehetőség. Amikor részvényt vásárolsz, akkor részesedésed lesz abban a cégben, így amennyiben jobb lesz a cég pénzügyi helyzete, nagyobb eladásai lesznek, vagy a befektetők nagy lehetőséget látnak a cég jövőjében, akkor a részvények értéke megnövekszik. Ezzel a részesedésed értéke is magasabb lesz.
Azonban egy cég akár csődbe is mehet, ami a befektetésed elvesztését jelentheti. Tehát a tőzsde – ahol a részvényekkel kereskednek – olyan, mint egy szerencsejáték. Sokat lehet nyerni, de komoly veszteségeket is elkönyvelhetünk. Ahhoz, hogy inkább a nyertesek közé tartozzál ajánlott több különböző sikeres cégbe fektetni, alaposan megismerni a cég történetét, működését, jövőbeli terveit.

    • Előnyei:
      • akár rövid időn belül megtöbbszörözheted a pénzedet
      • széles a választék, így eloszthatod a pénzed több különböző részvénybe
      • akár osztalékot is kapatsz (passzív jövedelem)
      • könnyen eladhatsz és vásárolhatsz
    • Hátrányai:
      • nagy odafigyelést és szakértelmet/elemzést igényel
      • az időzítés kulcskérdés, tehát időigényes
      • rendkívül magas kockázat

Vékony pénztárcával is lehet tőzsdei befektetést eszközölni, azonban egy pár fontos szempontot érdemes szem előtt tartani. Ilyen lehet például a fix költségek, a nagy árfolyamú részvényekről le kell mondani, idő stb. Szakmai vélemény alapján legalább 500.000 forinttól érdemes ezzel foglalkozni.

Arany befektetés

befektetés aranyba

A klasszikus tőkepiaci eszközökkel kapcsolatos elbizonytalanodás felerősíti a nemesfém iránti keresletet. A legnépszerűbb az arany. Egy pénzügyi válság során, amikor a részvények és ingatlanok ára leesik azért válasszák az aranyat menekülés céljából, mivel ez jobban megőrzi az értékét. Az arany relatív értéke hosszú távon tartja magát. Kimutatások szerint, ma egy átlagfizetésből ugyanannyi aranyat tudnánk venni, mint 100 éve. Ez a stabilitás az előnye mellett, éppen a hátrányodra is válhat. Amikor a piac fejlődik, erősödik, akkor a részvények és más papírok értéke is emelkedik, az aranyé viszont stagnálhat.

    • Előnyei:
      • remek választás válság idején
      • jól megfogalmazott értéke van
      • akár fizikai formában is – arany rúd, érmék, lapkák – elérhető
    • Hátrányai:
      • vételi-eladási ár közötti jelentős különbség
      • árfolyam ingadozás, spekuláció
      • befektetési arany ≠ ékszerarany
      • hamisítvány és csalások veszélyei

A befektetés minimuma attól függ, hogy arany rúddal vagy érmével, vagy lapkával építesz fel magadnak egy „aranytartalékot”.  A befektetési portfoliódban maximum 5-10% aranyat érdemes tartani.

Ingatlan befektetés

A befektetési portfóliónak egyik eleme az ingatlan, amely közepes kockázatú befektetések közé sorolható. Nem csak az árfolyam kockázata miatt, hanem az összetettsége miatt is. Például: nem mindig az olcsó ingatlan a jó befektetés; gyorsan eladható, forgalomképes ingatlant nézzünk stb. Ebbe akkor a legjobb ötlet befektetni, amikor gazdasági válság van. Ilyenkor az árak alacsonyan vannak, olcsón megkaphatsz egy lakást, amit az életed hátralevő részében bérbe tudsz adni, és értékük várhatóan növekedni fog.

    • Előnyei:
      • egy jó ingatlan mindig képvisel egy jó értéket
      • jó stratégiával, akár passzív jövedelmet is tud biztosítani
      • egy sürgős eladói helyzetből fakadóan vagy rosszabb állapotban lévő ingatlant kedvezőbb áron is meg lehet venni, amelyet később – akár egy kis felújítással – jó haszonnal értékesítheted
    • Hátrányai:
      • ritkán lehet gyorsan jó áron eladni, kevésbé likvid
      • hozzáértést/”jó fülest” igényel, hisz egy rossz elhelyezkedéssel, akár veszteséhes lehet az ügylet
      • a bérbeadásnak magasak a kockázatai
      • magas vásárlási ár esetén megnő a megtérülési idő, romlik a profitráta

Annak ellenére, hogy az ingatlanbefektetés mindannyiunk fantáziáját megmozgatja, érdemes megvizsgálni, hogy milyen hozamra számítasz, milyen kockázatokat vállalsz be – pl. nyaraló, zárkertek, ipari területek stb. – és azt is, hogy milyen módszerrel választod ki az ideális ingatlanodat. Bizonyos ingatanokat a bank nem fogad el fedezetkén, így csak a készpénz jöhet szóba. Ebben az esetben 8-12 millió forintra minimum szükséged lesz. Amennyiben banki hitel is szóba jöhet, akkor 3-5 millió forintra lesz legalább szükséged.

Bitcoin 

Ez a kriptovaluta – virtuális valuta – amely mögött egy új technológia áll. Az egész a 2008-as válság után kezdődött: valaki úgy gondolta, hogy képes tervezni egy olyan rendszert, ami jobban kiszolgálja a világ pénzigényét, mint a ma ismert megoldások. A Bitcoin semmilyen központi irányítással sem rendelkezik. Nincs sem egy cég, sem egy állam, sem egy civil szervezet, ami az egészet irányítaná. Az egészet a rendszerre csatlakozott felhasználók által van működtetve. A Bitcoin abban zseniális, hogy soha nem is állította, hogy bármilyen érték lenne mögötte. Így ezt nem is lehet számon kérni rajta. Amíg többen akarják beletenni a pénzt, mint kivenni, nő az ára.

    • Előnyei:
      • ha nagyobb teret kap, akkor jelentősen megugrik az értéke
      • folyamatosan bővül amire beválthatod/levásárolhatod
      • a Bitcoin rendszere a legfejlettebb titkosító (kriptográfiai) algoritmusokkal védi az adatokat
    • Hátrányai:
      • nagyon magasan jegyzik az értékét, így az ár esése óriási lehet
      • volatilitása határtalan
      • akár az egyik napról a másikra megszűnhet
      • kevesen ismerik, így magas a visszaélés esélye
      • nem stabil az árfolyama

Újra őrület van a kriptovaluták piacán, de ez ahhoz hasonlít, mint évszázadokkal ezelőtt az aranyásók idején, akik felkerekedtek, hogy megcsinálják a maguk szerencséjüket és gazdagok legyenek. Alap esetben – árfolyamtól függő -, 10.000 forint magasságában lehet ilyen típusú digitális eszközt vásárolni.

Bankbetét

  • teljes biztonságot kedvelők számára ajánlott, hisz a bankbetét 100.000 eurónak megfelelő összegig bankonként védve van. A kamat nem nagy, ezért nem várható „szabad szemmel jól látható” hozam, viszont a kamatot garantáltan megkapod, így évről évre több és több pénzed lesz.
    • Előnyei:
      • biztonságos
      • rögzített kamat
      • online intézhető
    • Hátrányai:
      • nagyon alacsony kamat
      • kamatadó köteles
      • reálérték veszteséget könyvelsz el

A lekötött bankbetét a legismertebb befektetési forma, annak ellenére, hogy napjainkban nehéz erre befektetésként gondolni. A minimum lekötött összeg 100.000 forint.

Cikkünk folytatódik.

Kalkuláljon nyári kedvezményes Balesetbiztosítást!

Kockázat

Éves díj összesen:
Ha többet szeretnél megtudni erről az ajánlatról, akkor töltsd ki a lenti űrlapot és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.
,

Saját vállalkozást

Az álmok megvalósításának formája. A leggazdagabb emberek úgy szerezték meg a vagyonukat, hogy saját vállalkozást hoztak létre. Legtöbbjük garázscégként indult. Ehhez nem kell más, mint egy zseniális ötlet vagy egy kiváló tehetség, amit szeretsz csinálni. Kezdetben a meglévő munkahelyeddel párhuzamosan is tudod csinálni. Ha nem adod fel, keményen dolgozol, akkor a befektetett idő és pénz biztosan megtérül. A siker ára: sokszor kockázatot vállalva kell tudni döntéseket hozni, reagálni a fogyasztói igények és a piac változásaira.

    • Előnyei:
      • az álmaidról szól – te is benne vagy
      • nálad marad a legtöbb pénz
      • a lehetetlen is lehetséges
    • Hátrányai:
      • nagy a sikertelenség esélye
      • pénzügyi gondok – hamar elfogy a tartalék is
      • nem csak a vállalkozásodban, hanem a vállalkozásodon is kell dolgozni

Az induló vállalkozáshoz szükséges összeg nagyságát nagyban befolyásolja, hogy szolgáltatást, kereskedelemet vagy termelést fogsz üzemeltetni. A tapasztalatok alapján a vállalkozás első két éve nagyon meghatározó. Bármilyen területen kezded el a kezdő lépéseket minimum 1 millió forintra legalább szükséged lesz. Amennyiben a fennmaradást is biztosítani szeretnéd, akkor két éves rezsivel is érdemes számolni. Így jó, ha 5-6 millió forint lapul a farzsebedben/számládon.

Befektetés egy startup-ba:

Amely, egy olyan induló vállalkozás, ami kihasználja a technológiát, az internetet, az automatizációt, és speciális üzleti modellel, innovációval rendelkezik, valamint későbbi terveiben szerepel a külföldi piacra való terjeszkedés. Azonban a siker sztorik fehér holló kategóriák. Minden tíz startup közül mindössze egy éri meg a harmadik évfordulóját. A startup tudásának és tapasztalatainak – innovációja – továbbadása lehet az igazi érték a befektetőnek. Néhány magyar startup: Prezi.com; Ustream; LogMeIn; Tresorit stb. – a külföldiek közül például Facebook; Snapchat stb.

    • Előnyei:
      • egyedi, újszerű, innovatív gondolatok támogatása
      • rövid idő alatt extra magas profit
      • lelkes és világmegváltó csapat
    • Hátrányai:
      • vakhit –rózsaszínű köd – a termékben / nehéz tisztán látni
      • gyorsan égetik a pénzt
      • kiderül, hogy csak hobbiként tekintik az alapítók
      • sokuk kérészéletű

Tekintve a gyors fejlődésre – egy startup esetében – 10 millió forintokra lesz szükséged.

Saját magunk képzése:

Az iskolában csak azt tanítják meg, hogy keressünk pénzt. Ahhoz, hogy a mai modern munkaerőpiacokon hasznosítható, versenyképes tudással rendelkezzünk, folyamatosan fejlesztenünk kell a képességeinket és bővítenünk kell az ismereteinket. Egész életünk során kamatozni fog nekünk. Legyen szó akár új készségek megtanulásáról, szakmai fejlődésről, egészséges szokások kialakításáról.

    • Előnyei:
      • jobb emberré válsz
      • a legjobb befektetés
      • jobb életet építesz magadnak
      • látod az életed értelmét
    • Hátrányai:
      • nem mindig kézzelfogható az eredmény
      • stratégia szükséges
      • idő- és energia igényes

Egy egyszerűbb tréning is 15-20 ezerbe kerül, kiegészítve egy fejlesztő könnyvel/e-bokkal további 5 ezer forinttal érdemes számolni. Olyan foglalkozások, ahol az utánkövetésre is lehetőség van – ezek a leghatásosabbak – 50-100-150 ezer forintba kerülnek, amelyek az egész életed során – már ha használod – kamatos kamattal, gazdagon megtérül.

Szerinted 1USD nagy befektetés? Az alábbiak rávilágítanak, hogy a különböző befektetési irányok több mint kétszáz éves távlatban, milyen eredményeket értek el 1-1 amerikai dollár befektetése esetén.

pénz befektetés tippek

Érdemes elkerülni:

  • Autóba beruházást
    Kényelem vagy pénzkereseti eszköz az autó? Sokan nem teszik fel maguknak ezt a kérdést. Ha az utóbbi, akkor tud hasznos lenni, azonban az első esetében ez csak egy egyszerű kiadás. Érdemes tisztázni, hiszen megvenni és fenntartani extra magas költség.
  • Piramis jellegű szervezeteket
    Alap esetben ezek a szervezetek illegálisak, mégis valamilyen formában rendre felbukkannak. Onnan lehet a legjobban felismerni, hogy a kreditet/jutalékot akkor kapod, ha beszervezel újabb tagokat. Minél több embert hívsz meg, annál több pénzt kereshetsz.
    Ezek a piramis elven működő szervezetek egy bizonyos idő után összeomlanak, hiszen a felhasználói bázist nem lehet a végtelenségig növelni.
    Ezt befektetésnek vagy ahogy szokták még jellemezni: passzív bevételt biztosító rendszernek nem nevezhetjük.
  • Szerencsejátékokat
    Sokan abban látják az életük jobb útra terelését, ha sok pénzük lesz. Mindezt hirtelen „kevés pénzből” elsőre a szerencsejátékból remélik. Szinte észrevehetetlenül alakul ki a függőség. Ha még kisebb nyereményre is szert tesz, az arra bátorít, hogy még többet játsszon, így halmozódik a veszteség.
    Kimondhatjuk, hogy a szerencsejáték egy csapda!
  • Tuti multimilliomos üzletet
    Ha valami biztos, akkor miért kell plusz személyt bevonni? Érdemes egy kicsit a cég mögé nézni és kiderül, hogy az egész egy nagy „lufi”. Az a lehetőség, ami azt ígéri, hogy könnyen meg fogsz tudni gazdagodni, akkor azt érdemes óvatosan kezelni. Több sebből is vérzik, így érdemes megalapozott üzleti lehetőséget keresni, ahol a szakértelem vagy a múlt biztosít egy stabil alapot.
  • Olyan befektetéseket, ami neked „kínai”
    Valós és reális ügyletekkel, vállalkozásokkal lehet nagy vagyonokra szert tenni, azonban a szakértelmet és a stratégiát ne becsüljük le, még akkor sem, ha mindez nem látszik a felszínen. Ha olyanba fektetsz, amit nem értesz, akkor kicsi az esély, hogy jól és jókor tudsz kiszállni belőle.

Magyarországon kevesen foglalkoznak magánszemélyek számára végzett vagyonkezeléssel, nagyon limitált a kör. Kevesen is ismerik, és a bankok sem ebbe az irányba indultak el, hanem a tanácsadás felé. Vedd fel a kapcsolatot és egy bizalmas és ingyenes tanácsadást kapsz a lehetőségekhez mérten.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az Ön biztonságába fektetett pénz is kiváló befektetés!

 

 

Az alábbiak is érdekesek lehetnek önnek:

  • Befektetési arany
  • Mi a jó befektetés manapság
  • pénz befektetés
  • befektetési ötletek
  • befektetési lehetőségek 2020
  • Hová tegyem a pénzem
  • Legjobb befektetés– Önmagad képzése!
  • Legjobb befektetések
  • Legjobb befektetés alapok
  • Milyen részvényt érdemes venni 2020
  • Milyen valutát érdemes venni
  • Merre mozdul el az euro árfolyama
Kapcsolódó cikkek