Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Hajóbiztosítás vitorlásra és motorcsónakra, avagy a Generali Kikötő

A Generali Kikötő

A magyar tenger csábító hullámainak senki sem tud ellenállni, főleg ha már a hőmérő is olyan forró, hogy megégeti a kezünket. Ha a családdal a balatoni nyaraló felé veszed az irányt és a vitorlás, vagy a motorcsónak sem marad otthon, akkor szinte elengedhetetlen a hajóbiztosítás. Murphy sosem alszik, így törekedjünk arra, hogy bebiztosítsuk a vizek Porsche járművét.

Összegyűjtöttem nektek azokat a lehetőségeket és helyzeteket, amit egy alap casco biztosítás lefed, így önfeledten átadhatod magad a nyaralásnak és a családnak ahelyett, hogy folyton az időjárás előrejelzést figyelnéd és fejben azt listázod, hogy mikor érheti baj a hajódat, vagy éppen a családod megbecsült tagjait.

 

Milyen esteket fed le a Generali Kikötő hajós biztosítás?

 • Hajó casco biztosítás,
 • Balesetbiztosítás,
 • Felelősségbiztosítás.

 

Mi is az a hajó casco biztosítás?

Manapság semmit sem lehet előre megjósolni, vagy eltervezni, ezért jön jól a casco biztosítás, ami olyan alap természetű baleseteket fed le a vízen, amit nem láthatunk előre. Ilyen példának okáért egy másik hajóval való ütközés, törés, illetve tűz a hajón, vagy robbanás. Mi

tartozik még bele?

 • Időjárás
  Az időjárás talán a legkiszámíthatatlanabb tényező. Nem mindig kegyes hozzánk és ha éppen nem ezer ágra süt a nap és a gyorsan jött nyári zápor mellé villámok, felhőszakadás és vihar is párosul, könnyen lehet, hogy a villámcsapás desztinációja egyenesen a vitorlásunk árbóca lesz. A casco alapbiztosítás az ilyen jellegű károkat is lefedi és sok bosszúságtól szabadítja meg a hajó tulajdonosát még jégeső esetében is.
 • Földrengés
  Ugyan olyan földrészen élünk, ahol ritkán tapasztalunk földrengést, vagy földcsuszamlást, védjük le teljes körűen hajóbiztosítással a vitorlásunkat, vagy motorcsónakunkat, hogy semmiképpen se érjen meglepetés és reggel ne egy kellemetlen telefonra ébredjünk.
 • Árvíz
  Magyarországon sajnos gyakoriak az árvizek. Leggyakrabban tavasszal és nyáron kell aggódni miatta. Míg tavasszal a nagy hótömeg olvadása okozza azt, hogy a folyó kilép a medréből, addig nyáron a nem várt nagyobb esőzések okozhatnak hasonló állapotokat.
 • Betörés
  A betörés, lopás, rablás és vandalizmus a kikötőkben is megtörténhet. A Generali erre is gondolt és a hajó casco biztosítás segítségével csupán egy rossz emlék marad a történet.

 

Milyen baleseteket fed le a vizeken a Generali Kikötő?

Magyarország területén teljes körűen a baleset minden formájára kiterjed a biztosítás. Főként azoknak ajánlom, akik gyakran tartózkodnak a hajójukon, vagy versenyzésre adták a fejüket hazai vizeken. Az a különlegessége, hogy nem csak a saját, de a családtagjaink védelmét is magába foglalja a termék. Ez azt jelenti, hogy egy adott vízi járműben utazó összes személyek balesetbiztosítását lefedi, így a vízi járműben történő utazás közben többé nem kell görcsölni azon, hogy a gyerekeket baj éri a járműbe történő ki- és beszállás közben. A sportolás és versenyzés, valamint a vízen sikló eszközökkel való sportolás sem veszélymentes zóna.

Ha nem csak az országban, de Európa szerte járod a versenyeket, lehetőséged van kiszélesíteni a biztosítás körét az európai országokra.

Ezekre nyújt fedezetet:

 • baleseti halál,
 • baleseti eredetű maradandó károsodás,
 • csonttörés,
 • baleseti költségtérítés szolgáltatás,
 • vitorlásversenyeken való részvétel biztosítása,
 • vízi sporttevékenységek közben bekövetkezett balesetek.

Bővebb információ a termékkel kapcsolatban: itt érhető el.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbi cikkek is fontosak lehetnek az ön számára:

Kapcsolódó cikkek