Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Év végi hajrá: még elérhető az évi 280ezer forint!

280 000 Ft kedvezmény? Igen!

A jelenlegi nyugdíjszabályozásnak köszönhetően a 20%-os adókedvezmény az egész évben (akár decemberben egy összegben) befizetett összeg után érvényesíthető, melynek mértéke elérheti a 280ezer forintot. Tehát a későn ébredők még léphetnek.

Ha most indítunk egy nyugdíjbiztosítást, megüthetjük az évesnövekedés főnyereményt, hisz jogosulttá válunk az adókedvezményre. Tehát egy most elindított nyugdíj termék esetén, a vállalt éves megtakarítás befizetése esetén, az egész 2015.évi adókedvezmény jóváírásra kerül a nyugdíjbiztosítási összegünkhöz. Ez az érték elérheti a 280ezer forintot, mely a mai rekord alacsony kamatszintnél ez bizony komoly nyereség, és akkor a hozamról még nem is beszéltünk.

Ötlet: az év végi jutalmak, bónuszok valójában csak ritkán kellenek a mindennapi élethez, ezeket az összegeket jó eséllyel nagyobb tévére, laptopra vagy egy új kanapé vásárlására fordítjuk. Jellemzően olyan dolgokra, amiket úgyis megvennénk, azonban csak később, ha valóban nagy szükségünk lenne rájuk. Abban az esetben, ha inkább a saját nyugdíjunkba fektetjük, akkor később sem kell nélkülözni.

Kapcsolódó cikkek