Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Válság, magas hitelkamatok, törlesztőrészletek – mi a megoldás?

Addig amíg a világunk hatalmas tempóban és módon változik, néha megfeledkezünk saját magunkról és belső értékeinkről. Abban egyetértek, hogy ami régen működött az ma már nem hoz eredményt, viszont mindenki számára van egy “bázis”, egy alap, ahonnan újra lehet kezdeni. Érdemes ilyenkor az elavult módszereket, mint például a távirat, a gyertya, az írógép helyett az emailt, a napelemes izzókat és táblagépet érdemes alkalmazni. Ezzel nemcsak magunknak, hanem gyermekeink számára is biztosítható, hogy lépést tudjunk tartani a világgal.

Alap igazság, hogy az első generáció akkumulál (felhalmoz), a második hatékonyan kezeli a tőkét, és megőrzi vagy akár még emeli is a család státuszát, a harmadik azonban már inkább költekezik, s nemritkán teljesen elkölti a vagyont.
Mind a három élethelyzetben érdemes pénzügyi szaktanácsadóval alaposan kidolgozni a pénzügyi modellt. Kis országunkban mindez még nem alakult ki, pedig:

Hová fordulunk, ha betegek vagyunk …?
A háziorvosunkhoz.
Kit keresünk fel, ha jogi problémánk van …?
Az ügyvédünket.
Kivel javíttatjuk az autónkat …?
Az autószerelőnkkel.

És mi történik, ha kárunk keletkezik? Kihez forduljunk, kit kérdezzünk, ki ad nekünk tanácsot? Ki ad megnyugtató megoldást az előre nem várt anyagi veszteségekre…?
A biztosítási tanácsadó.
Ám sokba kerül a biztosítás! Miért? Az orvos, az ügyvéd, az autó nem kerül sokba?

Figyeljünk oda, hogy mit álmodunk, mert meg fog valósulni … a megoldás bennünk van!

Az élet egy flow, egy áramlás:

IMG_1598

Kapcsolódó cikkek