Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Utasbiztosítás: Újdonságok a koronavírus (COVID-19) kapcsán

Változások az utasbiztosítás terén a koronavírusra tekintettel

A kialakult járványügyi helyzetben egyes biztosításaink szolgáltatásai változhatnak, épp ezért a járványhelyzet miatt rendkívül fontos és megkerülhetetlen a megfontolt tervezés. Részletesen  tájékozódhat a koronavírus helyzettel kapcsolatban életbe lépett változásokról, illetve a MABISZ által összeállított Utasbiztosítási kisokosban is számos felmerülő kérdésére választ találhat, például ha a külföldi járványhelyzet miatt azonnal haza kell utazni vagy karanténra köteleznek bennünket.

Az utasbiztosítás – amit BBP biztosításnak is nevezünk a baleset, betegség és poggyász szavak betűszavaként – talán legfontosabb szolgáltatása, hogy 24 órában elérhető telefonos segítségnyújtást tartalmaz, amely koordinálja az utazás során felmerülő egészségügyi probléma kapcsán szükséges sürgősségi orvosi ellátást.

utasbiztositas

 

Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítójaként az EUB válaszokat ad az alábbi kérdésekre:

 • Térít-e a biztosító, ha olyan országba / régióba utazom, amely szerepel a Külgazdasági- és Külügyminisztérium által„utazásra nem javasolt” térségek között?
 • Van-e különbség a Minisztérium honlapján feltüntetett két kategória (utazásra nem javasolt térségek és fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek) között a biztosítás megítélése szempontjából?
 • Mi a helyzet akkor, ha az utazásom alatt sorolják át az adott országot / régiót „utazásra nem javasolt” térségnek?
 • Mi a helyzet akkor, ha karanténba kerülök?
 • Meg lehet-e hosszabbítani az utasbiztosításomat?
 • Lehet-e töröltetni az utasbiztosításomat?
 • Kiterjed-e az utasbiztosítás a COVID-19 fedezetre?
 • Fizeti-e a biztosító az útlemondással kapcsolatos költségeket, ha olyan területre szól az utazásom, amit lezártak /karanténba helyeztek, a koronavírus miatt?
 • Fizet a biztosító, ha olyan területre szól az utazásom, ahova félek elmenni, mert a közelben már felbukkant a koronavírus?
 • A fenti esetben visszakapom-e az útlemondás biztosítás díját?
 • Mi lesz a repülőjegyemmel, ha törli a légitársaság az járatomat?
 • Mi a helyzet akkor, ha szervezett úton vettem volna részt, de a koronavírus miatt az utazás ellehetetlenül?

A Magyar Biztosítók Szövetsége által összeállított UTASBIZTOSÍTÁSI GYIK a koronavírus kapcsán részletes tájékoztatást ad. További kérdések esetén keress fel bátran!

Mely országok számítanak utazásra nem javasolt térségnek?

2020. 09. 01-től a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata a világ összes országát az „utazásra nem javasolt térségek” közé, azaz az ún. piros kategóriába sorolta. A piros kategóriájú országokban nyújtandó biztosítási szolgáltatások teljesítését az EUB alapesetben kizárja.

Tekintettel a rendkívüli helyzetre, az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) nem alkalmazza a fenti, általánosan használt kizárást az alábbi országok földrajzi Európán belül elhelyezkedő területeire, hanem továbbra is vállalja a szolgáltatást a biztosítási szerződésben foglaltak szerint:
– Európai Unió országai
– Svájc
– Norvégia
– Egyesült Királyság
– Liechtenstein

A jelen közleményben ismertetett rendkívüli kárrendezési gyakorlat adott érintett terület vonatkozásában megszűnik attól a naptól kezdődően, amikortól a Biztosító az erre vonatkozó közleményét a www.eub.hu honlapon közzétett nyilatkozatával visszavonja.

 

Szeretne egy megbízható szakértővel átbeszélni biztosítási portfólióját?

Ne halogassa a döntést, inkább kérjen időpontot most, egy biztonságos, online konzultációra!

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekelhetik:

Koronavírus Magyarországon

Koronavírus biztosítás

Kapcsolódó cikkek