Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Szó szerint leejtette a villát a kezéből a karácsonyi vacsorán, amikor elmondtam neki, hogy…

Ki nem állhatta az ügynököket, ha porszívót árultak, ha biztosítást. “Kutyaütők azok mind, én mondom fiam!” mondogatta mindig. Sokként érte, amikor elmondtam neki, hogy miből futotta nyáron a mesés távol-keleti utazásra és miből fizettem be az első új autómra, ami a ház előtt parkol…

Sokan kezdik ezt a pályát úgy, hogy ehhez hasonló előítéletekkel kell megküzdeniük akár a közvetlen környezetükben, családjukon belül. Később mégis megváltozik valami és rátalálnak saját sikerük útjára.

Bevallom, amikor elkezdtem biztosítással foglalkozni, magam sem gondoltam, hogy milyen magas szintre lehet emelni egy látszólag egyszerű foglalkozást. Elsőre a legtöbben csak egy biztosítási ügynök vagy egy pénzügyi tanácsadó titulust látják a névjegyünkön, a valódi értékek mögé kevesen látnak be.

Először is tisztázzunk néhány alapfogalmat! Munkatársaimra nem biztosítási ügynökként, pénzügyi tanácsadóként tekintek. Saját magunkat inkább tekintjük pénzügyi coach-nak, vagy pénzügyi stratégának.

Ennek a hivatásnak van egy filozófiája, amit még mindig kevesen ismernek kellő mélységben, holott Nyugat-Európában és más nemzetközi piacokon már régóta ez a mentalitás lengi körül az üzleti élet legsikeresebb résztvevőit. Ennek a filozófiának az alaptétele az elkötelezett szolgálat teljesítése. Ezt tekintjük munkatársainkkal együtt az elsődleges vezérelvnek: Elkötelezetten szolgálni az ügyfeleink érdekeit, élethosszig tartó partnerségre törekedve. Hivatásként tekintve a mindennapi munkánkra a sikerek szinte már maguktól jönnek – az újabb és újabb ügyfél-ajánlások, szakmai szervezetek elismerései és a többi.

Célunk, hogy ügyfeleinket hozzásegítsük egy pénzügyi stratégia megalkotásához, és végig is kísérjük őket ennek megvalósításán.

Kevés kiválasztott léphet arra a pályára, amelyen a személyes pénzügyi tanácsadás révén az ügyfeleinktől kiemelkedő megbecsülést és bizalmat kap. Gondoljon csak bele: Ön kire bízná rá jó szívvel vagyonteremtési stratégiáját? Ez a bizalom kérdésköre. A megbecsülésünk pedig csakis eredményeinkből fakadhat. Azokból az eredményekből, amit ügyfeleink a mi professzionális szakmai és emberi közreműködésünkkel érnek el évről évre.

Ahhoz, hogy Ön is elérje az ügyfelek és a szakmai szövetségek elismerését, valódi, nemzetközi karriert építsen és ebből elegendő mennyiségű pénzbeli nyeresége is származzon be kell fektetnie – elsősorban Önmagába!

Hogyan kezdjen hozzá?

Az első lépés: Tisztázza Önmagában, hogy mit akar?

Nem tévedés, ez a legfontosabb kérdés, hiszen, ha velünk fog dolgozni, döntéseket kell majd hoznia. Segíteni fogjuk információkkal, tudással, képzésekkel és mentor programunkkal, de a döntés szabadsága minden esetben az Öné lesz! Ez óriási felelősség is egyben! Képes ezt a felelősséget felvállalni?

Nemrégiben hallottam egy hozzám közelálló gondolatot a magyar nyelv kifejező szóhasználatáról. Ennek legfontosabb tanulsága: Ha Ön állást keres, kérem ne jelentkezzen pénzügyi tanácsadónak!

Miért?
Mert aki “állást” keres, vagy “el akar helyezkedni” az a biztonságos, állandó, egyszerű és kiszámítható munkaviszony keresi. Meg akar állni. Le akar ülni egy székbe és elhelyezkedni benne kényelmesen. Természetesen Ő lehet egy kiváló ember, akár egy zseniális mérnök, vagy kreatív szakember. Azonban a mi világunk nem neki való. Tönkre tenné önmagát, az álmait, és rontaná a csapatunk teljesítményét is. Akarva – akaratlan.

A mi hivatásunk ugyanis a döntésekről és a felelősségvállalásról szól. A pénz, a befektetések világa a folyamatos kihívások világa, melyben egy dolog biztos: a folyamatos változás. Egy pénzügyi tanácsadó vállán óriási felelősség nyugszik, ami által meghatározza ügyfeleinek vagyoni helyzetét. Amit csak akkor tudunk teljes szívvel felvállalni, ha pályánkra is egy befektetésként tekintünk. Ugyanakkor megadjuk magunknak és ügyfeleinknek a döntés szabadságát és vállaljuk az ezzel járó nehézségeket is, amivel folyamatosan feszegetjük komfortzónánk határait.

Az a pénzügyi coach, aki évről évre elnyeri ügyfelei bizalmát, már évtizedek óta, aki a szakmai szervezetek kimagasló elismerését minden évben megkapja. Továbbá akinek egy világszínvonalú biztosítótársaság – mint kiemelt, gyémánt fokozatú partnere – áll a háta mögött. Ő biztosan nem az első évben bezsebelhető jutalékok miatt vált pénzügyi stratégává.

Személy szerint az egyik legnagyobb szakmai elismerés számomra az, hogy tagja lehetek egy különleges társaságnak. Örökös tagja vagyok annak a szakmai szervezetnek, amely a világon(!) egyedülálló, 31.500 tagot számláló, a pénzügyi szakértők első független és nemzetközi szervezete a világon. Ez az 1927-ben alapított “Million Dollar Round Table (MRDT)”. A világszervezet 80 nemzet 464 pénzügyi és biztosítási vállalatának dolgozói közül azt a felső 1%-ot tudhatja tagjai közt, akik kivételes szakmai tudásukról, szigorú etikai normáikról, és kimagasló ügyfélkapcsolatukról tesznek tanúbizonyságot.

Gondolkodjon Ön is nagyban! Építsen fel egy nemzetközi karriert, itthon! Ha a fentiek megmozgatták a gondolatait, ha az előző mondatokban talált legalább kettőt, amely a jövőképének leírásában is szerepel, akkor érdemes tovább olvasnia és fontolóra vennie ezeknek a sikereknek a befektetési oldalát is. Csak akkor jelentkezzen, ha valóban akarja ezt a hivatást a vele járó munkával és felelősséggel együtt!

Milyen befektetést igényel Öntől, ha el akarja érni ezeket a sikereket?

A legfontosabb az előbbi döntés meghozatala után, hogy készen álljon egy élethosszig tartó tanulási folyamatra. Így lehet része egy olyan csapatnak, ahol minden pillanatban áll majd Ön mellett valaki, aki segíti a következő lépés megtételében – legyen szó akár egy következő képzés sikeres teljesítéséről, egy ügyfél életbevágó kérdéséről, vagy egy váratlan akadály leküzdéséről a magánéletében. Nem Ön előtt és nem Ön mögött fogunk állni – mindig Ön mellett, partnerként, mentorként segítve a következő döntés meghozatalában.

Legyen igénye arra, hogy mindig a legjobbat hozza ki Önmagából!

Hogyan lehet Ön a legjobb biztosítási ügynök?

Ha nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel, akkor első lépésben egy különbözeti vizsgát kell tennie, mellyel bizonyítja felkészültségét a pénzügyi világ kihívásaira. A vizsgát az MNB szervezi, a felkészülését pedig minden tekintetben támogatjuk, legyen szó szakmai ismeretekről, tanulási tervről, vagy a tanulásra fordítandó időről.

Ezt követően sajátítsa el a biztosítási szakma rejtelmeit mentor programunk segítségével, amely lényegesen többet ad Önnek, mint egy biztosítási ügynök képzés – mi karrierlehetőséget adunk az Ön kezébe, nem csupán tudást.

Hogyan léphet tovább, hogyan lehet Önből kiemelkedő pénzügyi tanácsadó?

A kiemelkedően teljesítő pénzügyi tanácsadók legfontosabb közös ismérve a jellemükben keresendő. Persze csupán attól, hogy valaki egyenes, tisztességes és szorgalmas ember még nem válik automatikusan pénzügyi tanácsadóvá. Azonban képes minden olyan területen megállni a helyét, ami mellett elkötelezte magát, saját döntése által.

Mit várunk mi egy pénzügyi tanácsadó jelölttől?

Röviden összefoglalva: Legyen helyén a szíve!

Előnyt jelent, ha van felsőfokú végzettsége (nem feltétel a pénzügyi szakterület). Ennek hiányában egy komplex különbözeti vizsgát kell tennie, amivel bizonyítja rátermettségét a pénzügyi világra. Ezt a vizsgát az MNB szervezi, a felkészülésben tudunk segítséget nyújtani.

Legyen elkötelezett a hivatásunk iránt, ne csak pénzforrásként tekintsen a munkájára – a pénz jönni fog magától, ha minden mást jól csinál!

A tanulásra irányuló belső késztetés, vágy az új tudás megszerzésére elengedhetetlen tulajdonság, ami nélkül elképzelhetetlen, hogy professzionálisan élje ezt a hivatást.

Gyakorlatot nem várunk el, mert ezt nálunk megszerezheti – azonban a gyakorlat megszerzéséhez szükséges szorgalmat igen!

Ezen kívül folyamatosan meg kell felelnie egyre magasabb szintű szakmai vizsgákon, melyekre a mindennapjai során felkészítjük, a szükséges tudásanyagot átadjuk.

Szüksége lesz azokra az alapvető számítástechnikai ismeretekre, melynek segítségével készség szinten tudja használni a számítástechnikai eszközöket a napi munkájához.

Amit mi biztosítunk lelkes jelentkezőink számára:

Professzionális képzési programunkat, amelynek legtöbb munkatársunk köszönheti az első sikereinek elérését. Karrierje során minden egyes lépés előtt megkapja majd a szükséges képzéseket, hogy előre jutása folyamatos lehessen.

Minden jelentkezőnknek biztosítunk egy profi mentort, aki már bizonyított az adott területen, sőt a mentorálásra is kiképeztük.

A pénzügyi karrier első lépései rengeteg tanulással és lemondással járnak, ezért indítási támogatást biztosítunk jelöltjeinknek. ez akár egy évre havi fix jövedelmet biztosít, hogy nyugodtan haladjon előre a tanulásban, tapasztalatszerzésben – és ne csak a napi jutalékért dolgozzon.

Egy sokak számára új pénzügyi szemléletet is adunk, amely a jelölt saját életét is nagy mértékben befolyásolja majd.

Mire számíthat munkája során?

Legfőképpen egy kiváló csapatra! 8-10 fős irodában fog dolgozni, családias, kötetlen, támogató közegben. Biztosítjuk a szükséges infrastruktúrát, nyugodt irodai környezetet.

Az első tárgyalásokhoz szükséges leadeket is biztosítjuk, hiszen az a célunk, hogy Ön mielőbb sikeressé váljon. Ezeket később fokozatosan váltják majd fel a saját leadek és az ügyfelektől kapott ajánlások.

Végül, de nem utolsó sorban méltó elismerésre számíthat a nyújtott teljesítmény arányában: incentive utazások, bónuszok, pénzbeli elismerés. Ráadásként egy nemzetközi színvonalú, biztos jövedelmet is magáénak tudhat!

A hivatásunk legszebb tulajdonsága az, hogy ügyfélnek és munkatársnak egyaránt megadja a teljesítmény alapján járó elismerést, jutalmat.

Mindezt úgy, hogy közben Ön – akiben megvan a szükséges elhivatottság – biztonságban tudhatja saját magát, családját és mindvégig független maradhat. Senki sem fogja reggelente stopperrel, szidalmazással, váratlan túlórákra kötelezve várni!

A mi csapatunk egy családhoz hasonlítható leginkább: kellő empátiával, tisztelettel és segítő szándékkal fordulunk egymás felé minden nap – hiszen a csapat érdeke az ügyfeleink és ezáltal mindannyiunk töretlen sikere!

Miben vagyunk mások, mint a biztosítási szakma néhány “rettegett” képviselője?

Nincsenek kvótáink. Nálunk mindenki a saját elvárásainak akar megfelelni és ezért dolgozik töretlen szorgalommal. Persze ezek az elvárások magasak, mert kollégáink magukkal szemben sokat várnak el.

Nem kötelező megvásárolni miden terméket, mielőtt értékesíti azokat. Persze lesz olyan amelyiket önszántából meg akarja vásárolni, mert Önnek megéri.

152 féle megoldásunk van. Nem kell senkire semmit “rámelegíteni” csak hogy jól zárja a hetet. 152 lehetőségből a legtöbb ügyfelünk problémájára találunk megoldást.

MNB minősített szakvizsgával rendelkezünk, a pénzügyi tanácsadást, mint szakmát megtanultuk és gyakoroljuk. Folyamatosan bővítjük és naprakészen tartjuk a szakmai tudásunkat. Nem egy egyhétvégés tréning után ajánlunk “pénzügyi megoldásokat” ügyfeleinknek…

Azokkal az emberekkel dolgozunk együtt szívesen, akik évről évre rendre elnyerik rangos szakmai szervezetek etikai és szakmai elismeréseit – nem csak itthon, de nemzetközi piacokon is.

Végül a pénzügyi coach feladata röviden összefoglalva:
Végig kísérni az ügyfeleit a saját, maguknak épített stratégián. Ez a szakma nem rólunk szól, hanem az ügyfeleinkről – azért képezzük magunkat nap mint nap, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobbat tudjunk adni.

Magára ismert a fenti leírásban, bele tudja képzelni magát ebbe az életformába? Úgy érzi a siker csak Önre vár? Ne habozzon, ragadja meg a lehetőséget!

Váljon professzionális pénzügyi tanácsadóvá, lépjen tovább a pénzügyi coach pályára – építse fel saját magának e nemes karriert!

Kali József

JELENTKEZZ MOST!

Ha van Önben vállalkozó szellem, alázat, felelősségtudat és jól kommunikál más emberekkel, akkor ne halogassa a jelentkezést – a lehetőség most él, de ne feledje: a csúcson kevés a hely!

Jelentkezését a toborzas@kalijozsef.hu email címen, vagy a +36209223909 telefonszámon várom munkaidőben!

Kapcsolódó cikkek