Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Paicvezetővé vált Magyarországon a Generali csoport

A nehéz piaci helyzet ellenére stabil pozícióban a Generali. A több éves, mondhatni évtizednyi , előnyt ledolgozta a biztosító.

A Generali-Providencia Biztosító, a Genertel Biztosító valamint az Európai Utazási Biztosító alkotta magyarországi Generali csoport 59,1 milliárd forintos korrigált díjbevétellel piacvezető lett – mondta Erdős Mihály, a Generali-Providencia elnök-vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen Budapesten.

A korrigált díjbevételnél az eseti és egyszeri díjas befizetéseknek csak a 10 százalékát számolják be a díjbevételbe. Ezen az alapon a csoport piaci részesedése 17,3 százalékot ért el. Ebből a Genertelé 0,7, míg az Európai Utazási Biztosítóé 0,3 százalékpont, tehát a díjbevétel zömét a Generali-Providencia adta. A korrigált díjbevétel alapján a magyar piacon második az Allianz 16,8, míg harmadik az Aegon 11,6, negyedik helyen pedig a Groupama áll 9,6 százalékkal.

A tavalyi első fél évhez mért 0,9 százalékos csoport szintű  növekedés mellett kiugró arányban nőtt a vagyon-, a mezőgazdasági-, és az ipari biztosításokból származó díjbevétel. Példaként említette az elnök-vezérigazgató, hogy a kkv-szektor biztosításai alapján az elmúlt öt évben 26 ezer kárra 10 milliárd forintot fizettek. A magyarországi Generali csoport tulajdonosa az olasz Assicurazioni Generali S.p.A, amely Európa harmadik legnagyobb biztosítói csoportja. Az idei első féléves díjbevétele 1,7 százalékkal növekedve, 34,8 milliárd eurót tett ki. A nettó profitja pedig 28 százalékkal növekedve, 1,08 milliárd euró volt.  (MTI)

Kapcsolódó cikkek