Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Nem látunk a jövőbe, de gondoljunk rá

IMG_3747

Gondoljunk a jövőnkre

A nyugdíjkorhatár emelése, a nyugdíjrendszer folyamatos átalakítása egyre távolabb viszi tőlünk a békés, nyugodt öregkor lehetőségét. A társadalom elöregedése miatt várhatóan a nyugdíj összege csökkenni fog, így magunknak kell megteremteni annak a feltételét.

A KSH legfrissebb adatai szerint a magyarországi átlag öregségi nyugdíj 117 ezer forint …. ez egy átlag, így természetesen ez megyénként eltérő, 90 és 126 ezer között, de hogy mindez összességében nem sok az biztos.

A rokkantsági járadék életbe léptetésével jelenleg alig 2,1 millió öregségi nyugdíjra jogosult állampolgár van, akik közül cirka 1 milliónak nem éri 100 ezer forintot ez az érték, vagyis szinte minden második nyugdíjasnak! Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy melyik táborba kívánunk tartozni?

Fontos szem előtt tartani, hogy 2012-től megszüntették a nyugdíj járulék plafont, ami egyrészt azt jelenti, hogy több pénz folyik be most a kasszába, de ezáltal a magas jövedelműeknek még többet kell majd kifizetni! Ez pedig a két tábor közti szakadékot még jobban fogja növelni.

Tehát egyetlen ellenségünk van, az idő. Azonban az idő lehet a barátunk is, csak rajtunk múlik. Az időskori méltóság megteremtése mindenkinek egyik alapvető életfeladatává vált. Csak tenni kell.

Kapcsolódó cikkek