Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Már a fagyi sem a régi

Hogyan hozzunk okos pénzügyi döntéseket a mai világban?

Emlékszem azokra a gyermekkori évekre, amikor egy kis aprópénzzel a zsebemben kikocogtam a kisváros főutcájára, és a városközpontot vettem célba, 1319046249-93o_1wahol az akkori idők legfinomabb tölcséres vaníliafagyiját árulták. Nekem nagy szerencsém volt, mert abban az időben csak ezt az egyféle fagyit lehetett kapni, viszont én egy nagy tállal is be tudtam volna falni.

Napjainkban egy kissé megváltozott a helyzet. Egy budapesti eldugott kis utcában is fagyizók sora vár ránk, és a választék döbbenetes, akár egy gejzírmező terül el előttünk. Hosszú percekig tart, amíg sikerül választani. Legyek bevállalós vagy maradjak a bevált ízek mellett? Olyan jó lenne, ha lenne valaki aki a pult mellett állva tudna nekem segíteni. Készítene egy gyors igényfelmérést, egy kis elemzést, így biztosra vehetem, hogy a pillanatnyi hangulatomnak leginkább megfelelőbb ízek köszönnek vissza a számban.
gelatoEz az eset azonban a pénzügyeinkben sincs másképp. Addig amíg korábban elegendő volt a kis pénzünkkel bebattyogni a helyi takarékba, manapság a pénzügyi termékek cunamiként borulnak elénk és tehetetlenül állunk előtte, hogy vajon melyik lenne a tökéletes választás.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyre több olyan tanácsadó áll a rendelkezésünkre, akik életpálya elemző segítségével egy jövőképet tudnak rajzolni. Amennyiben olyan víziót látunk, ami nem túl kedvező, akkor még időben lehet orvosolni, hisz a kiadások ésszerűsítésével, egy várható nagyobb kiadást megtervezve (pl. gyermekeink támogatása), a pénzügyi trendeket követve könnyedén a saját malmunkra hajthatjuk a vizet. Ezzel nagyon sok kudarctól kíméljük meg magunkat, miközben időt és pénzt tudunk megtakarítani.

Ez egy ilyen játék, csak ne feledkezz meg benevezni. Én készen állok.

Kapcsolódó cikkek