Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Lezárul egy esztendő

Azt szokták mondani, hogy az évek múlásával egyre bölcsebbek leszünk. Na ezt hogy értelmezzük napjainkban?…
Annyi bizonyos, hogy kell egy olyan időszak, amikor egy kicsit kiszállunk a mindennapi mókuskerékből és felidézzük az elmúlt időszakot. Erre az év vége kiváló alkalomnak bizonyul.

Lapozzunk vissza 

Amikor benne vagyunk a mindennapi feladatokban, akkor csak úgy repül az idő. Már szinte az az érzésünk van, hogy a hetek követik egymást és a napok másodpercként olvadnak bele az életünkbe. Így telnek az évek és az időszakok is. Egy pillanatra nem figyelünk, és búcsút intünk a gyerekkornak, sőt már a nagybetűs életet éljük, de már annak is a derekán vagyunk, de lehet, hogy már azon is túl. Könnyen előfordulhat, hogy már az ősz hajszálakat hátra fésülve próbáljuk meg felidézni a régmúltat.
Vegyük például az idei – 2023 – évet. Egészen biztos, hogy sok esemény történt. Ha nehezen jönnek az emlékek, akkor hívjuk segítségül pl. a telefonunkat. A fotóalbumban megörökített pillanatok és a videók bebizonyítják, hogy sok élményben volt részünk. Szeretni fogod. Ahol hiányérzet adódik az már mehet is a to do listára. 🙂

Szakmai nézőpont

Az elmúlt év számomra nagy kihívás volt úgy szakmailag, mint magánéletileg. Az üzleti világban egy új év azt is jelenti, hogy ekkor vagy a tervedtől a legtávolabb. Nem jó érzés. Ráadásul, ha egy csapatért is felelsz, akkor ez különösen igaz, hisz nem csak rajtad múlik a siker. Ilyenkor persze jól jön, ha már régi motoros vagy a szakmádban, mert pontosan tudod, hogy játék lesz az egész. Ha esetleg még nincs mögötted öt évnél több tapasztalat, akkor a mentorod támogató hozzáállása a segítségedre lesz. Nekem sokat jelent még napjainkban is, hogy az MDRT (Million Dollar Round Table – Millió Dolláros Kerekasztal) – a pénzügyi szakértők első független és nemzetközi szervezete a világon – örökös tagja vagyok. Az idei Nashville-i szakmai találkozón Gregory B. Gagne elnök azt mondta, hogy ha elköteleződünk valami mellett, akkor adjunk bele mindent. Talán ez is hozzájárult, hogy az üzleti éves tervünket már a novemberi hónapban teljesítettük, és ahogy mondani szokták ilyenkor, a többi már csak hab volt a tortán. A siker titka, hogy elhittük amit megálmodtunk.

Magán oldal, ami elengedhetetlen a work-life balance-hoz

Magánéletemben is jól tükrözi az idő múlását, hogy lányaim nagykorúvá váltak és már ők is a saját választott utuk során bontogatják a szárnyaikat. Ez kétségtelenül örömhír, azonban feladatot adott nekünk a feleségemmel, hogy “újra” megismerjük egymást. Aki mindezt átélte pontosan tudja, hogy szinte a lehetetlen küldetéssel ér fel. Ami bizalomra ad okot, hogy hiszünk a kapcsolatunk erejében, így meg fogjuk tudni (ezt is) oldani.

Sok mindent kipróbálhatunk, de a fókusz mindig a helyén legyen

Abban biztosak lehetünk, hogy izgalmas lesz az új esztendő is. Ahogy a Nevezz be az Életedbe című könyvemben is megemlítem, csupán az a feladatunk, hogy legyünk bátrak és kíváncsiak a siker nem fog elmaradni.

Én ezzel kívánok a következő évre Boldog és minden kívánságot teljesítő, csodálatos 2024-es évet!🥂

Created by @reallygreatsite

 

Kapcsolódó cikkek