Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Hogyan garantáljuk gyermekünk egzisztenciáját?

Biztos jövő gyermekeink számára

KJ FB POSZT TANULASA gyermekeink a legnagyobb örömünk, ugyanakkor tagadhatatlanul anyagi kihívásokkal teli is egyben. Már az” ingyenes” óvodai ellátás is anyagi támogatásra szorul, nem beszélve az alsó-, közép- és felsőiskolai kiadásokról.

Egyik legkedvesebb ügyfelem, József, megosztotta 14 éves lánya gimnáziumi felvételijének élményeit. Őszintén mesélte, hogy amikor az nagyobbik gyermeke felvételizett, 2 évvel ezelőtt, elkövették azt a hibát, hogy csak két iskolát jelöltek meg. Az első helyre nem sikerült bekerülni, hisz 8-szoros túljelentkezés volt és rezgett a léc, hogy a másodikként megjelölt gimnáziumban marad-e még hely azoknak, akik nem elsőnek jelölték meg. Végül happy end lett a vége. A történet itt nem ért véget. A család második lányánál is eljött a felvételizés ideje. Átélve és megtapasztalva a korábbi nehézségeket, most 4 iskolát jelöltek meg, vállalva a nagy terhet, amit gyermek-szülő át kell éljen. József, egy határozott, sikeres üzletember, mégis elérzékenyülve gondol azokra a napokra, amikor egyik iskolából a másikba sietve kellett a lánya izgalmát önbizalommá varázsolnia, és közben gyermeke feszültség könnyeit felitatni egy zsebkendővel. Nehéz azzal szembesülni, hogy egy serdülő, törékeny ifjú lelket felnőtteket is megviselő teher alá helyezik. Mi akarsz lenni? Miben vagy erős? Milyen tanulmányi versenyeken voltál kiváló? Nyelvvizsga? Tegyük a szívünkre a kezünket, mi felnőttek, tudnánk-e könnyedén válaszolni egy felvételi beszélgetésen az ilyen típusú kérdésekre? A nagy izgalom ellenére, minden úgy alakult, ahogy szerették volna, sikeres felvételit nyert biológiai szakra, állatorvosi pályára készül.
József a beszélgetésünk végén, a mai középiskolai felvételit, a 90-es évek egyetemi felvételikhez hasonlította. Külön kiemelte, hogy nagy jelentőséggel bír az általános iskolai időszakban elsajátított minőségi tudás. A különórák, tanulmányi versenyek való részvétel, mely plusz teherrel jár gyermek és szülő számára egyaránt.
A jó alapot és hátteret biztosítani kell az ifjúságnak, hogy a korábbi generációnál sokkal nagyobb álmaikat megvalósítani tudják.

Pillanatok, elrepülő 18 év! Mennyibe kerül majd az egyetemi oktatás?

Az összeg nagysága a következő kérdéstől függ: Mi leszel, ha nagy leszel? Kép1Sajnos ma már nem elég a jó tanulás, sikeres felvételi, komoly anyagi feltételei is vannak a felsőoktatásban való részvételnek.
Zoltán és Erika lánya, Judit, jogászhallgató. Judit abban az esetben vehet részt államilag finanszírozott képzésben, ha a felvételinél maximum 500 pontból 465-öt ér el, és országosan belefér a maximumként megadott 100 fős keretbe. A költségtérítés a jogászhallgatói szakon 10 félévre, jegyzetekkel 3.100.000 forintba kerül, azonban, ha az egyéb költségeket is figyelembe vesszük (kollégium, étkezés, ruházkodás, zsebpénz, stb.) a teljes összeg meghaladja a 10 millió magyar forintot. Ezt a magas költséget csökkenteni lehetne, ha Judit dolgozik, azonban ebben a szakmában való gyakornokoskodásért Magyarországon fizetést nem nagyon adnak. Több esetben még a szülő fizet, nem hogy fizetést kapjon a gyermek.

A fiatalok körében egyre népszerűbb a külföldi tanulás, mely jobb életfeltételeket is biztosít.
Péter és Eszter fia, Gábor, a világ számos országában ismert BSC (Bachelor of Science), az angolszász országokban hagyományosnak számító, egyetemi szintű diplomát szerezte meg. A tandíjak és jegyzetek költségei elérték a 15 millió forintot, azonban, ha a megélhetési költségeket is figyelembe vesszük (kollégium, étkezés, közlekedés, telefon, internet, stb.) kiadásaik meghaladták a 40 millió forintot.

 

 

Kalkulálja ki, mennyibe kerül gyermeke felsőoktatási képzése évente!

Alábbi kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámíthatja, hogy milyen költségekkel jár a diploma megszerzése évente.
A csúszkák segítségével válassza ki az egyes költségek havi szintű mértékét, majd a kapott összeget szorozza meg a tanulásra fordított évek számával, hogy megtudhassa, mennyibe is kerül a diploma megszerzése az Ön gyermekének!

Mennyibe kerül egy diploma?

Ennyibe kerül a diploma megszerzése éves szinten:
Ha többet szeretnél megtudni erről az ajánlatról, akkor töltsd ki a lenti űrlapot és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

 

Segítsünk gyermekeink egzisztenciális alapkőletételében!

Abban egyetérthetünk, hogy csak úgy röpködnek a milliók, azonban az is látható, hogy a taníttatás összköltsége a gyermekeink egzisztenciájának szintjét határozza meg. Tehát nem csak egy diploma megszerzése és legyen egy fedél a fejünk feltt a cél, hanem garantálni azt, hogy önálló, a gazdasági életben életképes, prosperáló szereplővé váljon. Csak így tud vállalkozást-céget üzemeltetni, dolgozni és családja anyagi biztonságáért felelősséget vállalni, közéletben részt venni, környezetét támogatni, jótékonykodni. Ellenkező esetben anyagilag függni fog a szülőktől és képtelen lesz az önálló életre.

Mikor kezdjük, milyen lehetőségeink vannak?

A felkészülés már a születéskor elindul, hiszen a Magyar Államkincstár minden született gyermek számára nyit egy számlát, és azon elhelyez 42.500 forintot, ezt Babakötvény-nek nevezik. Ráadásul a szülők ezt évente kiegészíthetik befizetéseikkel, melyet az állam további 10 százalékkal, de évente maximum 6 ezer forintot hozzátesz. Ez alapozásnak jó, azonban teljes megoldást nem tud nyújtani. További lehetőség lehet a biztosítási piacon fellelhető pénzügyi termékek és a lakástakarékpénztár is. A biztosítási formák a megtakarítás biztonsága, rugalmas futamidő, eseti befizetési lehetősége és a szabadon felhasználható összeg tulajdonságaival remek, akár önálló megoldást biztosítanak. Érdemes jól körülnézni, hisz több megtakarítási program nyújt egyszeri, avagy rendszeres bónuszokat. Az így felhalmozott összegből, akár ösztöndíjprogramot is indíthat. Több szülő azért részesíti előnyben az ilyen típusú havi járadékot, mert gyermekük így tudja leginkább megtanulni, hogy a hónap elején gondolni kell a hónap végére is.
A lakástakarékpénztárral a kollégiumi kiadásokat bevételekre cserélheti, hisz a megvásárolt lakásba egy-két egyetemista társát is befogadhatja.

Nevezzen be és vigye haza

Összegezve, az életben a legnagyobb költség a taníttatás, ami mostanság ijesztően sokba tud kerülni. Ha garantálni szeretné, hogy kizárólag gyermeke tehetsége szabjon határt annak, hogy mit érhet el fiatal felnőttként, illetve szeretné anyagilag támogatni az önálló életkezdésében, akkor nevezzen be és gondoskodjon most gyermeke jövőjéről.
Ha már most szeretne elkezdeni gondoskodni gyermeke taníttatásáról, mi három ajándékról gondoskodunk:
• ingyenes tandíj tervezés: meg tudjuk tervezni, hogy milyen kiadásokra, költségekre kell felkészülni, így garantálhatja gyermeke magas egzisztenciáját;
• terminusz bónusz: a babakötvényhez hasonlóan, egyszeri anyagi támogatásban részesül
• gyermekprogram kabalafigurája, aki mindig segítFullSizeRender(2)

 

+1 Az élet már a spájzban van!

A taníttatás a főiskolával, egyetemmel, vagy továbbképzéssel ér véget. Gyakran az álmok és a tudáséhség a lakóhelytől messze repíti el a gyerekeket, így a tandíj mellett további költségek sorakoznak be és teszik könnyebbé a pénztárcánkat. Ha már ott tart a család, hogy a vacsora fölött arról tanácskozik, hogy albérletbe, vagy saját lakásba fektessen, akkor a következő cikk vonalvezetőként szolgál a pro-kontra lista megírásához: Albérlet vagy saját lakás?
.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbi cikkek is fontosak lehetnek számodra:


Kapcsolódó cikkek