Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Érdekel a jövőd? Profi életpálya elemző. Pénzügyi tervezés

Egy átlagos családban is nélkülözhetetlenné vált a pénzügyi tervezés. Most elsősorban nem arra gondolok, hogy minden naptári évben egy mély elemzés alapján határozzuk meg a napi működésünket, azonban napjainkban a malacpersely önmagában nem nyújt kellő stabil hátteret. Legyünk akár fiatalok, akár idősek ki ne vágyna szebb és jobb dolgokra. Mindezt erősíti az a tény is, hogy a gyártók nem a hosszú élettartamra fókuszálnak, hanem a fogyasztást serkentve, a fejlesztésekre, ezzel ösztönözve a gyakoribb cserét. Kimutatható, hogy akik gondoltak a holnapra is, sokkal kiegyensúlyozottabbak és tovább élvezhetik a boldog életet. Legtöbbször az a tévhit rettenti el az embereket a tervezéstől, hogy azt gondolják, a pénzügy számokról szól, ezért félnek tőle. Azonban a pénzügy alapelvekről szól, nem a számokról. A pénzügyi tervezés nem csak a pénz elköltésének megtervezését jelenti, hanem azt is, hogy mennyi lesz a bevételed, hogyan és mikor keresed meg.

Az alábbi kérdésekre kaphatsz választ:

  • Milyen bevétellel számolhatsz az életed során?
  • Mennyibe kerül a szükségleteid fedezete?
  • Mikor kell elkezdeni a megtakarítást?
  • A vagyon gyarapításával párhuzamosan milyen kockázatok leselkednek?
  • Mi az 50/20/30-as szabály?

Mennyi pénz kell a nyugdíjhoz? – A leggyakoribb kérdés

„Mennyi pénz kell a nyugdíjhoz?” – napjaink leggyakoribb kérdése, amit egyfelől jó hallani, hiszen ez egy tudatosabb pénzügyi kultúra irányába mutató, előre tekintő kérdés. Másrészt aggodalomra ad okot, hiszen a legtöbben nem vagyunk tisztában sem a lehetőségeinkkel, sem azzal, mit veszítünk, ha nem gondoskodunk időben a nyugdíjas éveinkben szükséges pénzről.

Egy pénzügyi tanácsadó az igényeink, életszínvonalunk és a lehetőségeink ismeretében sokszor meglepően egyszerű, ugyanakkor hatékony tervet állíthat össze amivel biztosíthatjuk, hogy nyugdíjas éveinkben sem kell lemondanunk arról az életvitelről, amiért korábban dolgoztunk.

 

PÜ tervezés

Segítünk megrajzolni a saját tervedet. Kapcsolataink.

Kapcsolódó cikkek