Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Egészségpénztár, mint cafeteria elem

CBOLBKWDV5

Tegyünk a jövőnkért – Egészségpénztár

Az öngondoskodásról nap, mint nap hallunk. Tudjuk, értjük, hogy miért fontos tenni jövőért. Kevesen vannak azonban tisztában azzal, hogy az öngondoskodás és a cafeteria-rendszer szorosan összefügghetnek egymással. Az egészségpénztár ideális eleme a cafeteriának.

A cafeteriajuttatások segítségével a munkáltató által a béren kívüli juttatások közt adott támogatással gyorsabban, többet és könnyebben lehet megtakarítani, mintha csak egyéni befizetéseinkre kell hagyatkoznunk, tehát ha van erre lehetőség, érdemes élni ezzel a juttatással és a választásnál az öngondoskodásra gondolni.

A kedvezményes adózású cafeteriás egészségpénztári juttatások segítségével azok is költhetnek az egészségükre, ezen belül az egészségmegőrzésre, megelőzésre, akiknek ez eddig nem feltétlenül fért bele a büdzsébe.

Az egészségpénztári megtakarítások amellett, hogy a napi szintű egészségügyi kiadásokra nyújtanak fedezetet, az egészségügyi tudatosságot is fokozzák, épp ezért a dolgozóknak érdemes ezt a juttatási formát választaniuk a cafeterián keresztül is.

A tartalékra nagy szükség lehet, ha például hirtelen jött egészségügyi kiadásra (akár saját, akár családtagjai részére – akiket szolgáltatásra jogosultnak jelölhet meg) kell a pénz.

Az öngondoskodást nem lehet elég korán elkezdeni, de soha nincs késő belevágni!

Kapcsolódó cikkek