Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Miért lesz nagyszerű karrier a biztosítási ügynöki tevékenység 2022-ben

Bár a legtöbb biztosítási ügynöknek kicsi az esélye arra, hogy milliárdossá váljon, egy átlagos biztosítási ügynök az országos átlagfizetés majdnem kétszeresét keresi. A biztosítási értékesítésben nem ritka az évi 30 Millió forintos, vagy akár annál magasabb jövedelem is. Íme minden, amit a biztosítási ügynöki pályáról tudni kell és arról, hogy miért nagyszerű választás egyeseknek.

Képzettség és tapasztalat a biztosítási értékesítéshez

A biztosítási ügynöki tevékenységhez nem is kell túl sok tapasztalat és bár a főiskolai végzettség ajánlott, a legtöbb biztosítási ügynökség és biztosítótársaság esetében ez nem követelmény. Ha van érettségid és leteszed az előzetes engedélyezési vizsgát, akkor már jó úton haladsz a biztosítási ügynöki karrier elindításában!

Független ügynök, vagy egy bizonyos társaság képviselője

A biztosítótársaságtól kapsz képzést, ha úgy döntesz, hogy kötött ügynök leszel. Ezen a képzésen mindent megtanulhatsz az értékesítésről és arról, hogyan kell marketingelni magad, valamint hogy hogyan kell hosszú távon megtartani az ügyfeleket.

Független ügynökként ugyan nagyobb szabadságod van, de kevesebb közvetlen támogatást kapsz a biztosítótársaságtól, mintha csak velük szerződnél. 

Először is, azt kell eldöntened, hogy melyik forma felel meg jobban számodra.

Milyen személyiség illik a biztosítási értékesítéshez

Az a jelölt, aki sikeres biztosítási szakemberként, kiváló ügyfélszolgálatot nyújt és szeret minél gyakrabban új emberekkel találkozni. A biztosítási engedély megszerzése után azonnal el kell kezdenie a marketinget, akár saját ügynöksége van, akár egy másik cégnek dolgozik. Sikere attól függ, hogy mennyire jól adja el szolgáltatásait és termékeit a potenciális ügyfeleknek és milyen könnyen lép túl az elutasításokon.

A karrierjükben kiemelkedő értékesítési ügynökök hosszú távú kapcsolat keretében akarják kiszolgálni ügyfeleiket és megvédeni őket az élet balsorsától. Akár balesetbiztosítást, akár egészségbiztosítást értékesítesz, a biztosítási ügynöki tevékenység nagy felelősséggel jár, ezért fontos, hogy kívül-belül ismerd a termékeidet.

A biztosítási ügynökségek szívesen alkalmaznak olyan ügynököket, akik nem csak a biztosítási értékesítési kvóták teljesítésére, hanem a meglévő ügyfelek megtartására is képesek. Ha nem állsz az ügyfél háta mögött, elveszítheted az ügyfeled!

A biztosítási ügynöki munka előnyei

A korlátlan jövedelmi lehetőségen kívül rengeteg más jó ok is szól amellett, hogy a biztosítási szakma mellett dönts. Például soha nem fogsz unatkozni, mert mindig van valami új, amit megtanulhatsz és mindig van egy új trend, amit meglovagolhatsz. 

Más típusú értékesítéssel ellentétben a biztosítási értékesítés egy kicsit méltóságteljesebb, mert nem egy kézzelfogható terméket adsz el, hanem biztonságot, amit mindenki szeretne, még ha nem is tudatosult eddig.

Ahogy az emberek megöregszenek, házat vásárolnak, hogy családot alapítsanak, a jövőjük biztonságának megteremtése az első számú prioritássá válik. 

Akár életbiztosítással, akár egészségbiztosítással, vagy lakás- és gépjármű-biztosítással biztosítják ezt a jövőt, mindannyiuknak szükségük van egy biztosítási ügynök útmutatására annak kiválasztásában, hogyan védjék meg a saját- és szeretteik jövőjét.

Biztosítási ügynöknek lenni csodálatos módja lehet az emberek segítésének és azzal töltheted a napjaid, hogy megismered a környékbeli és azon túli embereket.

Az alábbiakban felsorolunk néhányat a legjobb okok közül, amiért érdemes biztosítási ügynöknek lenni.

Segítünk az embereknek megvédeni a vagyonukat

a bizosítási ügynök munkája

Photo by Michael Jin on Unsplash

A biztosítási termékek egyetlen dolgot tesznek: megvédik az embereket az előre nem látható katasztrófáktól az élet számos területén. Megfelelő használat esetén a biztosítások a kockázatok mérséklésével és a pénzügyi katasztrófák megelőzésével segíthetnek az egyéneknek és a családoknak. Például, ha valaki egy kisebb autóbalesetet megelőzően gépjármű-biztosítással rendelkezik, az nem befolyásolja súlyosan az életét, míg ha nincs biztosítása, az katasztrofális következményekkel jár, beleértve a pénzügyi visszaesést is.

A legtöbb ügynök eladja a biztosítási termékeket családtagjainak és barátainak is, amint megtudják, hogy ez valóban előnyös lehet számukra. Vannak olyan esetek, amikor egy szerettünk halála vagy rokkantsága valóban óriási pénzügyi terhet ró egy családra. Az életbiztosítási ügynökök segítenek olyan pénzügyi struktúrák kialakításában, amelyek enyhítik a túlélőket az egyébként rájuk háruló pénzügyi terhektől.

Gondold végig azt is, hogy az életbiztosítási kifizetések hogyan segítenének a jelzáloghitelek kifizetésében, ha a kenyérkereső elhunyt. Vagy gondolj arra, hogy az autóbiztosítás kifizet egy olyan balesetet, amely az ügyfeled hibájából következett be és ezzel több millió forintot takaríthat meg. 

Ha valóban törődsz az emberekkel, az életbiztosítások eladása könnyűvé válik. Ugyanez vonatkozik a lakás- és az autóbiztosításra is.

A közösséged felfigyel majd arra, ha helyesen cselekszel az ügyfeleiddel, és elkezdesz üzleteket kötni az általad védett boldog ügyfelek ajánlásai alapján. Biztosítási ügynökként minden lépésnél kapcsolatokat építhetsz.

A biztosítási ügynökök irányítják a saját karrierjüket

Általánosságban elmondható, hogy a sikered a biztosítási eladásokon múlik és csakis a tiéden. Nem fogsz sok pénzt keresni, hacsak nem teszel bele kemény munkát és nem tanulod meg, hogy mi működik és mi nem.

Viszont a legtöbb más karrierrel ellentétben nincs felső határa annak, hogy mennyi pénzt kereshetnek a biztosítási ügynökök, így minden attól függ, hogy mennyire vagy hajlandó keményen dolgozni. Milyen jó érzés tudni, hogy minél jobban hajtasz, annál többet kereshetsz… 

Tipp: Nem minden biztosítási ügynöknek van érdemi bérstruktúrája, ezért végezz kutatást, mielőtt biztosítótársaságot választasz.

A biztosítás sosem megy ki a divatból

Persze, a biztosításban nincs semmi szexi, de van valami megnyugtató abban a tudatban, hogy nem leszel holnap munkanélküli, mert senki sem köt biztosítást. Ez egyszerűen nem fog megtörténni. Sőt, minél tovább vagy a pályán, annál jobban jársz majd anyagilag.

Jó vagy a rossz helyzetekben

Ha tudod, hogyan kell problémákat megoldani, akkor jól fogsz boldogulni a biztosítási ágazatban. Gondolj arra, hogy ügynökként mekkora szükség lesz rád. Csodálatos érzés megvédeni az embereket, de közben te lehetsz az a személy is, akihez kritikus betegség vagy rokkantság esetén fordulnak. Lehet, hogy szükségük lesz rád, hogy megnyugtasd őket egy baleset, vagy egy közeli és kedves személy halála után.

Ha jól tudsz bánni a nagyon érzelmes emberekkel, csodálatos biztosítási ügynök leszel. Ha viszont idegesítenek az emberi érzelmek, lehet, hogy ez nem a megfelelő munka a számodra.

Nem minden a számokról szól, mint ahogyan azt elsőre gondoltad. Nagyban segít, ha valóban törődsz az emberekkel.

Rugalmas munkaidő az új karrieredben

Sok biztosítási ügynök keményen dolgozik, de utál minden nap ugyanabban az időben be- és kijelentkezni. Nem azt mondjuk, hogy nem kell majd keményen dolgoznod a biztosítási értékesítésben, vagy hogy nem fogsz sok órát dolgozni, de te állíthatod be az időbeosztásodat és ennek megfelelően intézheted a feladatokat.

Ha egyszer biztosítási ügynök leszel, úgy osztod be az idődet, ahogyan jónak látod, de ha ellustulsz és az üzlet visszaesik, csak te vagy a hibás, nem kell másokat okolnod érte. Egyes ügynökök hétvégén is dolgoznak, de igazából tényleg csak rajtad múlik, hogy mikor és hol végzed a munkádat.

A jó ügyfélszolgálati készségek mindig nyernek

Ahogy a biztosítások értékesítése sem megy ki soha a divatból, úgy a jó ügyfélszolgálat sem. Semmit sem utálnak jobban az emberek, mint ha rosszul bánnak velük, amikor biztosítást kell kötniük, vagy kérdéseket kell feltenniük a jelenlegi szerződésükkel kapcsolatban.

Ha jól tudsz útmutatást adni, és az ijesztő biztosítási szakzsargon leegyszerűsítésével tisztázod az ügyfeleid számára a pókhálókat, akkor a szakmádban győztes leszel. Az ügyfélhűség fenntartásához nincs is jobb, mint a személyes kiszolgálás. Igen, az emberek még többet is fizetnek azért, hogy tisztelettel és udvariasan bánjanak velük.

Van kereslet a biztosítási ügynökök iránt

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint 2012 és 2021 között a biztosítási ügynökök iránti kereslet 10%-kal növekedett. Leginkább azokat a biztosítási ügynököket keresték, akik egészség-, élet- és hosszú távú biztosításokat értékesítenek. A következő 10 évben mintegy 40 000 munkahely lesz elérhető a biztosítási ágazatban.

Biztosítási ügynöknek lenni izgalmas lehet, különösen, ha megtalálod a megfelelő biztosítótársaságot és csapatot, amelyet képviselhetsz.

Miben vagyunk mások, mint a biztosítási szakma néhány “rettegett” képviselője?

  • Nincsenek kvótáink. Nálunk mindenki a saját elvárásainak akar megfelelni és ezért dolgozik töretlen szorgalommal. Persze ezek az elvárások magasak, mert kollégáink magukkal szemben sokat várnak el.
  • 152 féle megoldásunk van. Nem kell senkire semmit “rámelegíteni” csak hogy jól zárd a hetet. 152 lehetőségből a legtöbb ügyfelünk problémájára találunk megoldást.
  • MNB minősített szakvizsgával rendelkezünk, a pénzügyi tanácsadást, mint szakmát megtanultuk és gyakoroljuk.
  • Folyamatosan bővítjük és naprakészen tartjuk a szakmai tudásunkat.
  • Nem egy egyhétvégés tréning után ajánlunk “pénzügyi megoldásokat” ügyfeleinknek…
  • Azokkal az emberekkel dolgozunk együtt szívesen, akik évről évre rendre elnyerik rangos szakmai szervezetek etikai és szakmai elismeréseit – nem csak itthon, de nemzetközi piacokon is.

JELENTKEZZ MOST!

Ha van benned vállalkozó szellem, alázat, felelősségtudat és jól kommunikálsz más emberekkel, akkor ne halogasd a jelentkezést – a lehetőség most él, de ne feledd: a csúcson kevés a hely!

Jelentkezésed a toborzas@kalijozsef.hu email címen, vagy a +36-20-922-3909 telefonszámon várom munkaidőben!

Kapcsolódó cikkek