Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Autóval megy nyaralni? -Jó ha tudja!

Mire figyeljünk, ha autóval megyünk nyaralni

Felmérések szerint hazánkban a legtöbben saját gépjárművel kelnek útra belföldi nyaralás során. Az autóval nyaralók ötöde bevallottan tart a műszaki problémáktól, ami nem alaptalan: az Europ Assistance az év első hat hónapjában közel 9 000 esetben segített bajba jutott autókon, míg 11 000 alkalommal nyújtott utazási segítséget a más országban tartózkodó ügyfeleinek.assistance_balesetre_piktogram_e_100x100.ashx

Az európai országok lakóinak többsége várhatóan idén nyáron is elutazik vakációzni. Az Európai Bizottság idei felmérése szerint a magyarok közel kétharmada tervezi, hogy belföldi utazásra megy, és majdnem minden második honfitársunk ellátogat az EU valamelyik tagállamába. Az Europ Assistance 7 európai országot érintő idén készült kutatása szerint a kontinens lakói 2015-ben többet utaznak az elmúlt évekhez képest, elvégre kétharmaduk (60%) tervez valamilyen nyaralást. Közülük 43 százalék csak egyszer, 17 százalék pedig több alkalommal is.

A magyar utazók két éve főként az autóval történő közlekedést preferálták nyaralásuk során: a belföldön vakációzók háromnegyede, míg a bel- és külföldre egyaránt utazók 85% százaléka saját gépjárművel utazott. Európa más országaiban is a saját autóval történő utazás a legnépszerűbb a nyaralók körében, ugyanakkor az autóval utazók elég jelentős aránya (21%) tart attól, hogy az utazás során járművénél műszaki problémák jelentkeznek. Legkevésbé az osztrákok aggódnak (8%), miközben a spanyolok harmada (30%) jelezte, hogy reális gondnak tartja a gépjármű esetleges meghibásodását. A Generali Biztosító 2013-as kutatása szerint minden tizedik (11%) magyarnak kellett már nyaralás során szervizbe vinni a járművét, vagy rosszabb esetben autómentőt hívni hozzá, az ezzel járó átlagos költség pedig 51.000 forint volt. Az autós assistance szolgáltatást is kínáló Europ Assistance az idei év első felében már több mint 3.000 esetben segített a külföldön, 6.000 alkalommal pedig a belföldön bajba jutott magyar, szerb, román és a délszláv országokból származó ügyfeleinek, és ebből a magyar autósok esetében közel 5.000–szer el is kellett szállítani a járművet. Utazási segítséget már majdnem 10.500 külföldön tartózkodó magyar ügyfelüknek nyújtottak, elsősorban Románia, Ausztria illetve Görögország területén.

Ne bízza a szerencsére a nyaralását. Válassza a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításához vagy a casco biztosításához az ilyen esetek megoldására a megfelelő kiegészítőket.

Kapcsolódó cikkek