Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Minden, amit a casco biztosításról tudni érdemes! Okos tippek!

Casco Biztosítás

Már napi 155 Forinttól biztonságban érezheted magad!

Sokan vagyunk akiknak számít a biztonság. Számukra fontos a Casco biztosítás!

Az autó sokunk számára nélkülözhetetlen az életünkben és ugyan a kötelező gépjármű biztosítás fedezi a másnak –általunk – okozott károkat, azonban mi van a saját autónkban keletkezett károkkal? Vagy milyen segítséget kaphatunk, ha egyszerűen nem indul el az autónk?… Ilyen esetekben jó, ha van casco biztosításunk.
A casco a saját autónkban keletkezett károk megtérítését vállalja, függetlenül attól, hogy ki volt a hibás. Sőt bizonyos esetben a műszaki meghibásodás miatt is segítséget nyújt.

Így működik ki a gyakorlatban:

Angéla már 20 éve vezet, és semmi pénzért nem cserélné le kedvenc autóját. Mivel munkája miatt egész nap úton van, fontos számára, hogy cascója valóban teljes körű védelmet nyújtson, ezért is választott egy – az igényeinek megfelelő – biztosítási csomagot, amely minden téren segít az autóval kapcsolatos problémák megoldásában. Egy vidéki útjáról indult volna haza kora hajnalban, azonban valami miatt nem akart elindulni a kocsija. Angéla nem esett pánikba, azonnal hívta az assistance számát, és máris érkezett a segítség. A szakemberek a kiválasztott szervizbe szállították az autót, őt pedig biztonságban hazajutatták.

Casco biztosítás: Okos tippekDe mit tegyen az, aki nem kötne teljes körű casco-t, mégis szeretné megóvni autóját és mérsékelni az anyagi károkat, ha arról van szó?
Számtalan oka lehet annak, ha nem akarunk, vagy nem tudunk autónkra teljes körű védelmet biztosító casco-t kötni. Van úgy, hogy drágálljuk az árát, van hogy úgy gondoljuk az öreg autónkra már nem érdemes áldozni, de akad olyan is, amikor nem hiszünk a megtérülésében. Pedig egy közlekedési baleset nagy anyagi terhet jelenthet, ha hirtelen ér minket a balszerencse. Márpedig a krach hirtelen szokott beütni, nemde?
A leggyakoribb a teljes körű casco, amely komplex védelmet nyújt a gépjárművet érintő lopás-, törés- és elemi károk esetében. Azonban lehetőség van csak részfedezetre is biztosítani a gépjárművet, például a töréskár casco vagy a lopáskár casco. Továbbá jelentős biztosítási díjcsökkentést érhetünk el, amennyiben limitált rezsióradíjas casco szerződést választunk – Generali casco esetében – úgymond eco cascot.
Szintén a biztosítás díjára nagy hatást gyakorol az önrész. A casco önrész választása esetén a keletkezett kár egy részét nem a biztosító, hanem mi magunk fizetjük meg. Az önrész mértékét mi választjuk ki – százalékos és egy konkrét összeg alapján – így minél magasabb értéket választunk, annál kedvezőbb lesz a casconk biztosítási díja. Az önrész százalékos értéke mindig a keletkezett kár összegének adott százaléka. Az így kapott összeg és a konkrét összeg közül mindig a nagyobbik lesz az amit nekünk kell vállalni, a többit fizeti a biztosító.

Soha ne tartsuk a gépjárműben:

 • forgalmi engedélyt, törzskönyvet, szerviz könyvet, személyes iratokat
 • a gépjármű pótkulcsát
 • a riasztó, vagy indításgátló tartalékvezérlőjét

Tudtad, hogy a casco biztosítás nem csak az alap kockázatok – törés, lopás, elemi kár, üvegtörés – esetén nyújt védelmet?

Mire fizet a Casco biztosítás:

 • hibás tankolás casco biztosítás
 • műszaki hiba assistance
 • avulásmentességi casco biztosítás
 • újérték casco biztosítás
 • vételár-garancia casco biztosítás
 • poggyászkár casco biztosítás (pl. szemüveg casco, smart poggyász stb.)
 • háztól házig casco biztosítás
 • bennülők balesetbiztosítása
 • kölcsöngépjármű casco biztosítás
 • sofőrszolgáltatás casco biztosítás
 • utasbiztosítás
 • munkanélküliségi díjátvállalás casco biztosítás

Autóval utazol külföldre? Érdemes tudni, hogy a Generali casco biztosítás Magyarországon kívül Európa országaiban is érvényes külön felár nélkül.

CASCO biztosítás - gyakori kérdések

Köthetek öreg autóra – akár 10-15 éves – casco biztosítást?

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy casco-t kötni igazán csak új, vagy legfeljebb négy-öt éves autóra érdemes. Ez azonban nem teljesen igaz. Egy idősebb jármű esetén is komoly anyagi gondot okozhat egy „casco”-s esemény. Ráadásul a későbbi eladásra gondolva, ha folyamatosan szakszervizben javíttatjuk a kocsinkat és vezetjük a szervizkönyvet, akkor magasabb értékre számíthatunk.

A Generali casco biztosítást az autónk 15 éves koráig köthetünk.

A fentiek értelmében érdemes biztosítani az autónkat, illetve meglévő szerződés eseten érdemes megfontolni a casco váltást. A casco biztosítást az évforduló előtt legalább harminc nappal írásban lehet felmondani.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Kapcsolódó cikkek