Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

5 dolog, ami a nyaralásodat könnyedén beárnyékolhatja

5 dolog amire figyelj nyaraláskor

5 dolog amire jó ha felkészülsz előre a nyaralásod során

A jól megérdemelt nyaralásunkat körültekintően, energiát nem spórolva szervezzük meg, annak érdekében, hogy teljes legyen az élmény, a kikapcsolódás és a pihenés. Gondosan kiválasztjuk az úti célt, a szállást, és megtervezzük a programokat (hajóút, városnézés, stb.), viszont néhány dolog felett hajlamosak vagyunk elsiklani:
Mi van, ha beüt a krach???

Összeszedtem 5 általános esetet, amik beárnyékolhatják a nyaralásunkat, jó hír viszont, hogy van mindegyikre egyszerű megoldás!

1. Utolér valamilyen egészségügyi probléma

 

Mivel sajnos nem tudunk egy láthatatlan védelmi pajzsot felállítani az egészségügyi rendszerünk védelme érdekében, ezért fel kell készülnünk az ezzel kapcsolatos esetekre. Nyáron gyakori a napszúrásból adódó rosszullét, amit kellő körültekintéssel el lehet kerülni, viszont kellemetlenebb és kevésbé elkerülhető egy tengerparton például a medúzacsípés vagy a tengeri sün, amibe ha belelépünk, komoly fájdalmaink lehetnek (nem beszélve továbbá egy esetleges fogfájásról vagy gyomorrontásról). Ilyen esetekben érdemes mielőbb a helyi orvosi rendelőt felkeresni, ahol el tudnak látni minket. A még nagyobb probléma viszont sajnos csak ez után következik: mivel a Társadalom Biztosításunk csak Magyarországon érvényes, ezért a külföldi egészségügyi ellátásokért nekünk kell fizetni, ami gyakran nagymértékben dézsmálhatja meg az utazásra szánt összeget.

Ilyen esetekben tehát sajnos „csőstül jön a baj”, az egészségügyi kellemetlenségen felül még sok pénztől is elesik az ember.

Ha viszont utazás előtt valóban körültekintőek voltunk, akkor kötöttünk utasbiztosítást, így a különböző egészségügyi ellátásokat a biztosító fizeti helyettünk, így csak a lábadozással kell foglalkoznunk.

2. Az ördög soha nem alszik, avagy baleset bárhol lehet

 

Egy baleset Magyarországon is rengeteg kellemetlenséget tud okozni, de ez hatványozottan igaz akkor, ha külföldön ér bennünket. Ahogy az előző pontban említettem, a Társadalom Biztosítás külföldön már nem érvényes, ezért az ilyen esetekben nekünk kell fizetni az egészségügyi ellátás költségeit. Jó hír viszont, hogy az utasbiztosításunk által ilyen esetekben is számíthatunk a biztosító segítségére és anyagi támogatására!

3. Strandlopás

 

Mindannyian ismerjük a lélektani széf „hatékonyságát” és tudjuk, hogy a tengerparton szabadon hagyott értéktárgyainkat bármikor ellophatják, amíg mi a vízben vagyunk. Ez külföldön még kellemetlenebb, és ilyen esetekben jobban ki vagyunk szolgáltatva, mint Magyarországon. A Europ Assistance szolgáltatás által, 0-24 órában kaphatunk gyors, megbízható, magyar segítséget és tanácsot. Sőt, a biztosítónk anyagi fedezetet nyújt nekünk ilyen esetekben is!

4. Ha lerobban az autó…

 

A közeli tengerpartokra autóval vagy motorral a legegyszerűbb elutazni, hiszen jóval költséghatékonyabb. Utazás előtt érdemes a gépjárművet átnézetni egy szervizben, viszont sajnos ezek után is előfordulhat a hosszú, forró út során, egy-egy alkatrész meghibásodása és a jármű lerobbanása. Könnyedén elronthatja a nyaralást, ha a hűsítő tenger habjai helyett az országút forrón párolgó flaszterén kell eltölteni az időt és várakozni a segítségre, ami amellett, hogy drágán érkezik, még lassú is. Ilyen esetekben, ha van utasbiztosításunk, akkor az Autó Extra szolgáltatás fog nekünk gyors és egyszerű segítséget nyújtani, alkatrészpótlástól, az autójavításon vagy hazaszállításon át az autóbérlésig mindenben!

5. A repülés velejárói

 

Repülőgépes utazás esetén mi és a légipoggyászunk is ki vagyunk szolgáltatva a repülési társaságnak. Nincs rá garancia, hogy például értéktárgyainkat, poggyászunkat kifogástalan állapotban kapjuk vissza, hiszen a be és kipakoláskor könnyedén és sajnos gyakran rongálódnak meg vagy tűnnek el a légipoggyászok. Tehát egy poggyász megrongálódása vagy egy járat késése sajnos sok kellemetlenséget okozhat, viszont ilyenkor is számíthatunk a biztosítónkra, hiszen azon felül, hogy 0-24 órában magas szintű, gyors telefonos segítséget kapunk, a fenti esetekben még kártérítés is érkezik!

 + 1 bónusz

 

Ha az utolsó pillanatban derül ki, hogy mégsem tudunk elutazni a várva várt nyaralásunkra, mert közbejött valami, akkor nem elég, hogy bukjuk az élményt, a kikapcsolódást, a pihenést, de még a pénzt is, amit már befizettünk. Ebben az esetben is a megoldás az utasbiztosításunkban rejlik, hiszen az úgynevezett sztornó biztosításunknak köszönhetően visszakapjuk a már befizetett összeget, így azonnal elkezdhetjük tervezni a következő nyaralást, ami remélhetőleg már nem fog meghiúsulni.

Kalkulátor vs. személyre szabott biztosítás

 

FONTOS kiemelni, hogy ha valóban nyugodt és problémamentes nyaralást szeretne, akkor személyre szabott és az úti céljához megfelelő utasbiztosítást válasszon! Sok esetben az online kalkulátor által megkötött biztosításokról a legrosszabbkor derül ki, hogy nem a megfelelő kockázatokra nyújt fedezetet, ezért mindenképpen javaslom, hogy egy szakértővel közösen alkossa meg a saját, személyre szabott utasbiztosítását!

Bővebb, személyre szabott információkért kattintson ide, adja meg utazása paramétereit, én pedig azonnal elküldöm Önnek az utazásához igazított információkat!

 

Kapcsolódó cikkek