Mobil: +36 20 922 3909   Telefon: +36 1 237 0317

Kérdése van? Hívjon!

+36 (20) 922-3909

Vagy keressen e-mailben

Pénzügyi és biztosítási hírek

Milliárdos vagyon klubja – Te részese vagy?

Hogyan szerezhetünk magasabb nyugdíjat?

Egy milliárdos klubnak a tagja lenni önmagában felemelő érzés, és ha a társasági kör törekvését nézzük, akkor megdobban a szívünk, ugyanis a jövőbeni énükről gondoskodnak, az életük leghosszabb szabadságára készülnek.

nyugdíjbiztosítás

Az idő – az egészég után – az egyik legnagyobb értékünk. Az életünk aktív időszakában az időnket pénzre váltjuk. Szerencsések vagyunk, ha szeretjük amit csinálunk, hisz ilyenkor csak úgy „jön” a fizetésünk. Az tény, hogy ezen időszakunkban a sok más feladatunk mellett – szórakozás, család, karrier stb. – a kereset áll a középpontban. Ebben az időszakban van a legnagyobb lehetőségünk okosan gazdálkodni vele. A nyugdíjcélú megtakarítások – nyugdíjbiztosítás, nyugdíjpénztár, NYESZ – remek megoldást nyújtanak, hisz csatalakozhatunk a milliárdos vagyon klubjához, ahol a tagok nem a véletlenre akarják bízni a nyugdíjas éveiket. És ha már az időt és a pénzt említettük, ebben a társasági körben, éves viszonylatban, milliárdos értékű támogatás – adókedvezmény – kerül jóváírásra.

Nyugdíj előtakarékosság

    • Miért tegyek félre nyugdíjra
    • Az állam is preferálja
    • Nyugdíjbiztosítás: Van jobb megoldás?

Segíthetünk a legjobb választás megtalálásában?

Jogosan merülhet fel bennünk: miért kell ezzel foglalkoznunk?

Tények: Egyre többen élik meg azt a kort, amikor már ősz hajtincsek potyognak le a fodrásznál. Tavaly 98,3 ezren kaptak új öregségi nyugdíjat, míg az előző évben 72,8 ezren. A Világgazdaság szerint 30,7 ezren használták ki a Nők 40 kedvezményét, ami a program elindítása óta – 2012-től van lehetőség – rekordnak számít. Eddig összesen 197 ezren vették már igénybe a kedvezményt, amelynek lényege, hogy akkor is teljes jogú nyugdíjat kapnak a hölgy társaink, ha nem érték el a rájuk vonatkozó korhatárt, de legalább 40 év biztosítási időt fel tudnak mutatni. A nők kedvezményes nyugdíja feltétlenül nem jelent 40 év munkában töltött évet, ugyanis a gyerekneveléssel töltött időszakot is elismerik, így ezek az évek is beleszámítanak a szolgálati időbe.

A tények az időutazásban segítenek, rávilágítanak a jövőnkre. Ha komolyan vesszük, akkor a nyugdíjas éveink 24 óráit örömmel és lelkesedéssel tűzdeljük teli és teli olyan programokkal, amelyekre korábban nem volt időnk.  Azonban ha nem kezdjük el időben a felkészülést, akkor minden bizonnyal meg kell barátkozni az élethosszig tartó munka gondolatával.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) is arra buzdít, hogy kezdjünk megtakarítani mielőbb, hogy a gondtalan évek alatt az anyagi kérdések ne okozhassanak problémát. Készített is egy pénzügyi kisokost.

Nyugdíjbiztosítás előnyei

Milyen okos tippeket kaphatunk?

Az egyik meghatározó tipp, hogy rendszeresen kell megtakarítani. A csoda nem elsősorban a nagy összegeken múlik. A folyamatos – akár havi szintű – felhalmozással nagyobb eredményt érhetünk el, mint az időszakos nagyobb összegek esetén. Ráadásul kevésbé megterhelő és a legkiegyensúlyozottabb hozamokkal gazdagít bennünket.
A nyugdíj célú megtakarítások esetében az adókedvezmény is hozzájárul a méltóságteljes aranykorunkhoz.

 

Nyugdíjbiztosítási kalkulátorok sem kellenek ahhoz, hogy kiszámoljuk milyen összegeket jelent az adójóváírás visszaigénylése.

  • nyugdíjbiztosítás esetén 20% adókedvezmény, éves szinten maximum 130 ezer forint
  • nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) esetén 100 ezer forint a felső határ
  • önkéntes nyugdíjpénztár esetében 150 ezer forint az éves maximum

Azonban nem csak egyik vagy másik megtakarítás után vehetjük igénybe, hanem akár mind a hármat is egyszerre, így tudjuk optimalizálni a legtöbb adókedvezményt nyugdíjra. Ez összesen 380 ezer forintot jelentene elviekben, de a három megtakarítással együttesen csak 280 ezer forint adó igényelhető vissza.
Bizonyos élethelyzetben egyedül az életjáradék tudja garantálni, hogy életünk végéig kitart, tehát soha nem ürül ki a kasszánk. Milyen jó lenne, ha mindannyiunknak lenne egy ilyen pénzes feneketlen kútja. J

Tekintve, hogy a ténylegesen működő vállalkozások meghatározó része KATA-s – már több mint 315 ezer vállalkozó adózik ebben a formában – nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Nagyon kényelmes ez az adózási forma, azonban veszélyeket is rejteget. Az egyik – talán a legnagyobb – az időskori évek anyagi fedezete, hiszen a szolgálati időre és a nyugdíj összegére is nagy hatással van. A KATA nyugdíj – például az 50 ezres fix adóval – csupán 94. 400 forint bruttó bérnek felel meg. A nyugdíj is így lesz kiszámolva, holott az életszínvonalunk köszönő viszonyban nincs ezzel a szinttel. Ilyen estben a fent említett rendszeres megtakarítás aranyat fog érni, akkor amikor a leginkább szükségünk lesz rá.

Összességében talán a legfontosabb üzenet, hogy a nyugdíjaskor nem az életpálya végét jelenti, hanem csupán egy állomás, ahol egy olyan „vonatra” szállhatunk, amely a vágyaink és a terveink mezejére kalauzol mindannyiunknak. Ez egy olyan időszak, amikor szívesen mesélünk, egy öblös fotelben, a térdünkön ülő unokánknak az életünk tanulságos, szórakoztató és színes sztorijait.

Lépj kapcsolatba velem most, vagy add meg elérhetőségeidet!

Kali József

Kali József

Tel.: +36 (20) 922-3909
E-mail: hello@kalijozsef.hu

Az alábbiak is érdekesek lehetnek önnek:

  • hogyan legyek gazdag
  • hogyan legyek független
  • tippek a gazdagsághoz
  • miből lehetsz gazdag
  • mennyit fogok keresni
  • mennyi lesz a fizetésem
Kapcsolódó cikkek